Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:23 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Musulmanii intră de azi în Postul Ramazanului

ro

20 Jul, 2012 01:00 13761 Marime text

Cei aproximativ 100.000 de credincioşi musulmani din România vor intra vineri dimineaţă (20 iulie), odată cu ivirea zorilor, în postul de primenire spirituală morală şi trupească al celei de a noua luni a anului islamic (higiri), considerată cea mai importantă şi sfântă pentru musulmani, numită şi luna postului, a Coranului, a iertării - Ramazan.

Postul, respectiv luna sfântă Ramazan durează 30 de zile, perioadă în care musulmanii se dedică sublimei contemplări a păcii şi armoniei divine, cele patru săptămâni fiind petrecute în abstinenţă totală şi rugăciuni pentru primenirea corporală şi mentală.

Fără mâncare şi fără apă pe timpul zilei

Pe întreaga perioadă a postului, credincioşii se abţin de la mâncare şi de la potolirea setei, de la ivirea zorilor şi până la apusul soarelui, perioada diurnă fiind marcată de aceeaşi abstinenţă totală şi în privinţa relaţiilor intime sau a gândurilor necurate de orice natură, în general fiind căutată pacea, echilibrul şi buna înţelegere cu semenii, indiferent de religie, conştienţi fiind că doar astfel pot obţine mântuirea din partea lui Allah Atotputernicul. În toată perioada postului de Ramazan, geamiile şi moscheile de pretutindeni sunt deschise în fiecare noapte. Luna Ramazan se va încheia în noaptea de 18 august, iar a doua zi vor debuta cele trei zile de sărbătoare - Ramazan Bayram.

Ti-a placut articolul?

Comentarii