Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moisoiu, Dobre, Stoica si Stroe - cetateni de onoare. Iata motivele

ro

14 Jul, 2010 01:45 3035 Marime text
Moisoiu_Dobre_Stoica_Stroe.jpgEste oficial! Pe 16 iulie, în cadrul şedinţei de Consiliu Local Municipal (CLM) Constanţa, patru consilieri locali, trei de la PSD şi unul de la PDL, vor primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului.

Mircea Dobre, Gheorghe Stoica şi Felix Stroe, de la PSD, precum şi Dănuţ Moisoiu, PDL, aşteaptă să primească titlul onorific. Deja sunt cunoscute părerile multor colegi care fac politică în Constanţa, în legătură cu importanţa şi însemnătatea acestor consilieri pentru comunitatea locală. Cu toate acestea, proiectele de hotărâre aferente acordării titlurilor de cetăţeni de onoare celor patru consilieri locali se află pe ordinea de zi. Interesant este faptul că, fiecare dintre aceste patru proiecte de hotărâre a trecut prin nişte comisii, care le-au şi avizat, iar în cazul a trei consilieri, Mircea Dobre a fost unul dintre cei care şi-au pus semnătura de validare. Culmea, atunci când a venit rândul proiectului prin care el era făcut cetăţean de onoare, în documentaţia ce revine fiecărui consilier, nu mai apare avizul comisiei conduse de Dobre.

Printre documentele depuse la „dosarul" de cetăţean de onoare, există şi un raport ce conţine expunerea de motive în virtutea cărora cel în cauză este propus pentru a primi titlul. Aceste rapoarte au fost concepute chiar de către Petrică Munteanu, directorul Direcţiei de Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente din cadrul primăriei Constanţa. Dar ce scrie în acest raport? În cazul lui Dănuţ Nicoşor Anastasiu-Moisoiu, titlul i se acordă pentru că: „S-a evidenţiat prin implicarea sa în viaţa comunităţii locale, având trei mandate de consilier local. Pentru activitatea sa laborioasă şi implicarea în viaţa şi dezvoltarea urbei, pentru demonstrarea unei înalte capacităţi de lider şi promovarea unor idei novatoare în asigurarea dezvoltării municipiului Constanţa". Şi Felix Stroe s-a evidenţiat, în primul rând, tot prin trei mandate de consilier, dar şi prin ceva în plus. „Felix Stroe s-a implicat în dezvoltarea şi extinderea serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare. Recunoaşterea meritelor profesionale ale lui Stroe Felix a avut loc şi prin alegerea acestuia în calitate de Primvicepreşedinte al Asociaţiei Române a Apei şi Preşedinte al Patronatului Român al Apei", scria Petrică Munteanu în raport. Când a venit rândul lui Gheorghe Stoica, deja tot raportul se repeta, nefiind vreo diferenţă între el sau Moisoiu. Ambii au aceleaşi calităţi şi capacităţi deosebite. Raportul în cazul lui Mircea Dobre lipseşte... Potrivit unor surse din cadrul CLM, am aflat că, în momentul în care unii consilieri, care făceau parte din comisiile ce trebuiau să dea avizul acestor proiecte, şi-au exprimat anticipat opţiunile nevaforabile, au fost îndemnaţi să nu-şi mai facă simţită prezenţa în cadrul comisiilor. Orice comentarii sunt inutile!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cetateanul 14 Jul, 2010 07:14 Cand il vor face cetatean de onoare pe infractorul Patrut?