Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:44 18 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura a notificat Primăria și Consiliul Local Constanța în legătură cu terenurile acordate anul trecut pentru 12 cetățeni de onoare ai municipiului!

ro

24 Apr, 2021 00:00 2458 Marime text
  • În ședința din septembrie 2020, Consiliul Local Municipal Constanța, la inițiativa fostului primar, Decebal Făgădău aproba atribuirea a 12 terenuri pentru o parte dintre cetăţenii de onoare ai municipiului Constanţa
  • Printre beneficiari au fost nume sonore din lumea sportului, academică, culturală și artistică
  • Terenurile  în suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați și sunt situate în cartierele Faleză Nord, Inel I și KM 5
  • Fostul director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, actualul deputat Bogdan Bola a avertizat că unele terenuri sunt situate pe faleză
  • Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a confirmat faptul că după studierea tuturor documentelor și înscrisurilor a notificat Primăria și Consiliul Local Municipal Constanța pentru a îndrepta erorile
  • Până în acest moment, municipalitatea nu a abrogat hotărârile Consiliului Local Municipal
 
În semn de recunoaştere pentru meritele incontestabile pe care şi le-au adus la dezvoltarea municipiului Constanţa, în ședința din septembrie 2020, Consiliul Local Municipal Constanța, la inițiativa fostului primar, Decebal Făgădău aproba atribuirea a 12 terenuri pentru o parte dintre cetăţenii de onoare ai municipiului Constanţa.
Printre beneficiari au fost nume sonore din lumea sportului, academică, culturală și artistică.
Terenurile  în suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați și sunt situate în cartierele Faleză Nord, Inel I și KM 5.

Elena Frîncu a primit 500 de metri pătrați în strada Prelungirea Bucovinei, Elisabeta Samara – 500 de metri pătrați în strada Aleea Voinicului, Ilie Floroiu – 500 de metri pătrați în strada Salonic FN, Prof. univ. dr. Adrian Bavaru – 481 de metri pătrați în strada Prelungirea Bucovinei, Prof. univ. dr. Victor Ciupină – 481 de metri pătrați în strada Prelungirea Bucovinei, Andrei Pavel – 441 de metri pătrați în strada Govora, Niculae Ștefan – 400 de metri pătrați în strada Amalia, Horia Tecău – 449 de metri pătrați în strada Govora, Anaid Tavitian – 400 de metri pătrați în strada Amalia, Nicoleta Daniela Sofronie – 400 de metri pătrați în strada Amalia iar Elena Ploscariu – 400 de metri pătrați în strada Amalia.

La scurt timp după adoptare, fostul director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, actualul deputat Bogdan Bola a avertizat că unele terenuri sunt situate pe faleză, care este un bun public de interes național aflat în proprietatea Statului Român.
Este vorba despre terenurile atribuite pentru Elena Frâncu, Ilie Floroiu, Adrian Bavaru, Victor Ciupină și Alexandru Mereuță (n.r. între timp maestrul a decedat).
Bola a  înaintat la acea vreme o adresă Instituției Prefectului Constanța prin care cerea analizarea de îndată a acelor proiectele de hotărâre.
În plus, în ultimii ani, ABADL a  înregistrat pe rolul instanțelor de judecată cereri de chemare în judecată ce au ca obiect revendicarea bunurilor proprietate publică a statului, pe care Primăria Constanța le-ar fi  intabulat ilegal.
Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a confirmat faptul că după studierea tuturor documentelor și înscrisurilor a notificat Primăria și Consiliul Local Municipal Constanța pentru a îndrepta erorile din HCLM-urile prin care s-au atribuit o parte dintre terenurile de mai sus.
Până în acest moment, municipalitatea nu a soluționat solicitările din notificare, care presupun abrogarea unor hotărâri ale Consiliului Local Municipal.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Se cere revocarea. Prefectura Constanța a refuzat să semneze pentru legalitate o HCLM inițiată de Vergil Chițac și votată de Consiliul Local Municipal
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii