Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE, de la eveniment! Continuă acțiunea de montare a tutorilor și de îngrijire a copacilor, în Parcul din Tomis II (galerie foto-video)

ro

30 Jun, 2018 10:33 4052 Marime text


În aceste momente, în Parcul din Tomis II - lângă Spitalul Județean - se desfășoară o acțiune civică, de montate a tutorilor si de îngrijire a copacilor.

Inițiativa aparține avocatul Cătălin Filişan și are drept scop îmbunătățirea calității aerului respirat de constănțeni, precum și educarea populației în spiritul protejării mediului înconjurător.

Din fericire, la evenimentul de astăzi a participat un număr dublu de voluntari, față de cei prezenți la acțiunea precedentă. Aceștia au reășit să monteze în jur de 60 de tutori la copacii tineri, înainte ca ploaia să pornească.

Organizatorii precizează că acțiunea se va relua în data de 4 august 2018, locația urmând a fi precizată în apropierea evenimentului.

Reamintim cititorilor ZIUA de Constanța că prima acțiune, cu obiectivul „Montare tutori și copaci tineri”, a avut loc în data de 18 iunie 2018, când, în Parcul din zona Gării, s-au strâns mai mulți voluntari care au reușit să monteze tutori la 50 de copăcei.

Potrivit paginii de socializare a evenimentului, „Trees need people. Constanta Restart”, organizatorul afirmă despre oamenii care se implică în eveniment că „Nu sunt super-eroi. Sunt oameni ca mine și ca tine. Care au grija de viitorul lor.”
 
Copacii combat schimbările climatice! Copacii curăţă aerul! 4.000 mp de copaci oferă oxigen pentru 18 oameni! Copacii răcoresc străzile şi oraşul! Copacii reduc consumul de energie! Copacii reduc evaporarea apei! Copacii previn poluarea solului! Copacii previn eroziunea solului! Copacii fac diferenţa între anotimpuri! Copacii protejează copiii de razele ultraviolete! Copacii ne ţin departe de stres! Copacii aduc plusvaloare cartierului nostru! Copacii aduc oamenii împreună!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii