Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Impresionanta poveste a unui musulman creştinat Mamut Menzat, de la Seminarul Teologic, vrea să devină preot (galerie foto)

ro

06 Jul, 2011 00:00 4159 Marime text
cap_3.JPGÎn listele celor care au susţinut prima sesiune a bacalaureatului la Seminarul Teologic Ortodox îl regăsim pe Mamut Menzat, un elev turc, care, în urmă cu ani de zile, a fost creştinat.

Printre elevii care au absolvit Seminarul Teologic Ortodox din Constanţa se numără şi Mamut Menzat, un nume care ne-a stârnit curiozitatea! Ce ar căuta un musulman la un seminar ortodox? Pentru a dezlega acest mister, am stat de vorbă cu elevul care ne-a povestit că, la opt ani, a fost botezat în creştinism. „Eram la casa de copii din Nazarcea, când, la vârsta de trei ani, am fost adoptat de o familie de români.elev_seminar_1.jpg La opt ani, am fost botezat în religia creştină şi am primit numele Constantin. Visul meu şi al mamei mele este să devin preot. De aceea, am ales să-mi fac studiile la Seminar. Am luat media 6,73 la examenele de bacalaureat. Au fost greu, dar mă bucur că am reuşit. Acum urmează admiterea la Facultatea de Teologie de la Ovidius. Sper să reuşesc, cu ajutorul lui Dumnezeu", ne-a povestit Mamut Menzat. Dar până a merge la facultate, Mamut se va ocupa de acte, adică va deveni oficial Constantin Sandu, ca nimeni să nu mai pună la îndoială credinţa sa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii