Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Chiru va avea o discuţie cu inspectorul şef general Aliss Andreescu Vine la ISJ Maria Sorescu?

ro

06 May, 2011 00:36 2885 Marime text
ISJ_Aliss_Andreescu_002.jpgInspectorul şcolar general de la Inspectoratul Şcolar Judeţean din Constanţa, Aliss Andreescu, a transformat instituţia pe care o conduce într-o veritabilă fortăreaţă, asemenea Bastiliei, în care reprezentanţii presei locale nu prea au acces

Aliss Andreescu susţine, la fiecare întâlnire cu cadrele didactice, că instituţia pe care o conduce este transparentă, dar în acelaşi timp refuză un dialog cu presa locală.

Practic, „generalul" de la ISJ nu face altceva decât să încalce legislaţia în vigoare, adică Legea 544 din octombrie 2001, privind accesul liber la informaţiile de interes public. De la numirea în funcţia de inspector şcolar general, în toamna anului 2010, Aliss Andeescu a organizat o singură conferinţă de presă pentru a-şi prezenta echipa. De atunci, s-a scurs multă apă pe Dunăre, iar peste Inspectoratul Şcolar s-a aşternut tăcerea. Nici tu conferinţe de presă, nici tu interviuri, nimic. Şefa blondă de la ISJ se încăpăţânează să răspundă şi la telefonul de serviciu. Mai mult, inspectorii şcolari au primit ordinul de a nu comunica cu presă. Persoana de legătură, adică purtătorul de cuvânt, fiind desemnată Gabriela Costea, care, după modelul şefei sale, răspunde la telefon doar când vrea. În legătură cu această situaţie, am luat legătura cu Christian Gigi Chiru, şeful PDL Constanţa (partid al cărui membru este Aliss Andreescu), care susţine că va rezolva această problemă pentru că el însuşi a primit mai multe reclamaţii pe numele şefei de la ISJ. „Voi avea o discuţie cu Aliss Andreescu, pentru că este a doua oară când mi se semnalează acest lucru", a promis şeful PDL Constanţa. De altfel, prin târg umblă vorba că Aliss Andeescu va fi schimbată cât de curând din funcţia de inspector şcolar general, în locul ei urmând să fie numită Maria Sorescu, fost inspector şcolar adjunct, actual profesor la Liceul Teoretic Traian din Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cico 26 Jun, 2011 11:10 Ia priviti-i fizionomia!
  • ANCUTA-P-UTA 07 May, 2011 13:12 In sfarsit poate reuseste d-l Chiru(ca Banias saracul n-a avut aceasta performanta) sa inlature de la ISJ nu numai inspectoarea generala ,care sustine directorice se preocupa de sanatatea elevilor,dar nu mintala ci,,,,,,sexuala,ci si pe toata adunatura ei,inclusiv cu directorii demisi pentru fraude si nereguli, pe care i-a readus in functii, ilegal( vezi scandalurile din toamna lui 2010)ca sa-i faca jocurile in teritoriu. Toti au avut de invatat aceleasi lectii de MUTENIE si ABUZ DE PUTERE,ca si cand toate ar fi PROPRIETATILE mostenite de la ,,mama lor.....,,si unde functioneaza doar legea lui ,,geva-Murfi,,.DUCA-SE TOTI PE PUSTIIIIII.Macar acum in al 12-LEA ceas sa se faca dreptate pana nu apuca spagile de la examenele care se apropie
  • odetttt 06 May, 2011 14:14 transparente sunt fustele ei si a gastii cu care e acolo, nu institutia in care nu poti afla nimic de cand a venit la conducere.Cum de rezista la munca atat, ca atunci cand era inspector o gaseat luni si joi.Am fost la corectat la bac si a venit Constantin inspectoarea de matematica cu lista de nume pentru note. Si anul asta cu ce vine, ca e vicepresedinta.
  • Popescu 06 May, 2011 11:29 Asa ii trebuie , nu numai cu presa nu comunica, nici cu directorii si nici cu profesorii . Este singurul insp. general care nu a dat continuitati. Este nevoie de tineri dar profesorii cu rezultate deosebite cu drept de prelungire,care meritau sa-si continuie activitatea, au fost tratati cu indiferenta, numai ca sa nu fie pusa in situatia de a-i prelungi si lui Buhaiev. Acest lucru insemnand inca un an cu un adjunct pe care nu-l agreaza .Sa nu uitam ca Funeriu a dat acordul judetelor de a acorda aceste continuitati. S-a motivat ca nu sunt posturi . Cum sa nu fie cand mai mult se transfera titularii de la o scoala la alta decat sa se asigure celor cu restrangere de activitate sau suplinitorilor posturi ? Suntem cel mai instabil judet din tara . O vina o are si presa care cum a ajuns un prof. inspector general il ataca continuu. Nu o sa gasiti nici un general acceptat de presa .
  • ion ion 06 May, 2011 11:24 este o femeie fara personalitate,care s-a lasat influentata de purcarea,zait-isterica,si alti oameni echer! eu nu cred ca nu-si rezolva ea,altadata reusea,dar azi e vineri,Doamne-ajuta!
  • iulian 06 May, 2011 10:42 Asta i-a promis Boc Stavrositei, sa ii puna febletea la isj? Cate voturi ii da pentru asta?
  • eu Gevat pasa 06 May, 2011 09:31 Haoleoooo si eu spaga cum mai fac......si don Pedro Purcareas cum mai spaguieste?are si el familie grea...3 fete,zestre de facut....
  • marinica 06 May, 2011 09:28 De ce nu ai discutat cu ea cand a fost la serbarea de la Belona, unde ai luat motul copilului? Sau nu ai vrut sa o deranjezi ca statea alaturi de Constantin florian?
  • ANKARA 06 May, 2011 09:05 INTRE SORESCU SI ANDREESCU NU EXISTA NICI O DIFERENTA !! AMBELE SUNT ALIENATE MINTAL DOMNILOR !!!
  • ALCIBIADE 06 May, 2011 08:32 Felicitari dna. Nicoleta Baciu Incet, incet se va face dreptate. Felicitari ziarului Ziua de Constanta pentru impartialitate si scoaterea la lumina a purului adevar despre I.S.J. si " generalul" lui.