Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiscul constănţean şi hotelurile cu sechestru

ro

15 Mar, 2013 00:00 3326 Marime text
Tot mai mulţi agenţi economici sau persoane fizice, care nu şi-au plătit din diverse motive dările către stat, s-au trezit cu sechestru pus pe unele bunuri mobile sau imobile. Printre bunurile, care se află sub sechestrul Administraţiei Finanţelor Publice Constanţa se află şi unităţi de cazare, situate pe litoral.

Spre exemplu, pe 12 februarie, fiscul constănţean a organizat licitaţie pentru hotelul Siret, care aparţine societăţii Complex Siret SA, cu domiciliul fiscal în Mamaia. Este vorba despre un teren intravilan de 4.185 lei şi construcţii: un hotel (parter + etaj) în suprafaţă de 3.342 mp şi magazie, în suprafaţă de 69 mp. Preţul de evaluare a bunului este de 20.458.600 lei, exclusiv TVA. Dar nimeni nu a dorit să devină noul proprietar al hotelului. Între timp, societatea  Complex Siret SA a reuşit să obţină de la Administraţia Finanţelor Publice Constanţa o eşalonare de plată. Sub sechestrul fiscului se mai fală hotelul Astra din Mangalia. Hotelul este compus din parter + 3 etaje, în suprafaţă construită de 613,8 mp, suprafaţa desfăşurată de 2.455,20 mp, clasificat la două stele. Unitatea dispune de 53 de camere, fiecare cu baie proprie, camerele cu vedere la mare beneficiind de balcon. Imobilul a fost construit în anul 1959. Construcţia are fundaţii din beton, structură de rezistenţă din stâlpi de beton, închideri din zidăria de cărămidă, tâmplărie exterioară de lemn, acoperiş de terasă. Hotelul este situat pe strada Teilor nr. 9. Terenul aferent intravilan este de 2390,29 mp. Preţul de evaluare al licitaţiei este de 2.654.300 lei, exclusiv TVA. Societatea Dal Scala 2004 SRL, cea căreia îi aparţine hotelul Astra, a fost înfiinţată în anul 2004 şi îi are ca asociaţi pe Liviu şi Daniela Scarlat. Liviu Scarlat este fost lider al PNŢCD şi fost director al SC Mangalia SA. Alte unităţi de cazare, „arestate” de fisc sunt: hotelul Dumbrava din Eforie Sud, care aparţine lui Silvestru Năstase, mini-hotelul P+1E, situat în Eforie Nord, care aparţine societăţii PARC FUNGHI SRL, hotelul Cosmos, situat în Eforie Sud, care aparţine societăţii Carmen Silva 2000 SA.
Nu în ultimul rând, printre bunurile sechestrate de fisc se află şi hotelul Bicaz, situat în Mamaia, care aparţine societăţii Nona Holding SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii