Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finanţare nerambursabilă pentru afaceri româneşti Cofetăria Crizantema se modernizează cu fonduri europene (galerie foto)

ro

18 Mar, 2011 00:41 6878 Marime text
cap_3.jpgPeste 5.500 de locuitori ai satelor au fost informaţi de către Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit asupra oportunităţilor de finanţare nerambursabilă în agricultură şi dezvoltare rurală. Aceasta reprezintă prima etapă din cadrul campaniei de informare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală „Fonduri europene pentru mediul rural", demarată în data de 2 februarie 2011.

La nivelul judeţului Constanţa, unul dintre beneficiarii Măsurii 123 XS13 „Stimularea IMM- urilor care procesează produse agricole în vederea obţinerii unor produse alimentare, precum şi a celor care desfăşoară activităţi de procesare a produselor agricole în vederea obţinerii şi utilizării surselor de energie regenerabilă şi a biocombustibililor" este SC Crizantema SRL. Valoarea totală a proiectului accesat de SC Crizantema SRL - „Creşterea competitivităţii prin diversificarea produselor de cofetărie şi patiserie prin schema de ajutor de stat - este de 2.352.752 lei. „Acum patru ani, am demarat construcţia unei cofetării-patiserii.

Crizantema_3.jpgDar am ajuns la fundul sacului şi nu am mai avut bani. De aceea am decis să accesez fonduri europene. Proiectul constă în achiziţionarea de echipamente şi utilaje moderne şi performante pentru dotarea laboratorului de cofetărie-patiserie, care asigură introducerea tehnologiilor pentru obţinerea unor produse speciale pentru diabetici, obţinerea şi utilizarea surselor de energie regenerabilă, creşterea calităţii produselor obţinute, precum şi diversificarea gamei de producţie", a precizat Ion Munteanu, patronul SC Crizantema SRL. Cu banii primiţi de la Uniunea Europeană - 847.745 de lei, beneficiarul a achiziţionat o serie de utilaje şi echipamente tehnologice specifice industriei alimentare, pentru obţinerea produselor de cofetărie-patiserie, a produselor zaharoase şi a îngheţatei.

„Produsele de cofetărie şi patiserie devin un succes dacă investitorii reuşesc să găsească un spaţiu optim pentru desfăşurarea unui flux tehnologic la standarde europene şi să aleagă echipamente cât mai uşor de manipulat şi de întreţinut. Pentru a diversifica gama de produse, producătorii din industria alimentară sunt nevoiţi să facă investiţii în utilaje şi echipamente performante", a precizat Costin Grama, reprezentant al Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alexandra 18 Mar, 2011 21:58 in spate la kaufland
  • alexandra 18 Mar, 2011 21:31 in spate la kaufland
  • mari 18 Mar, 2011 19:40 care este noua adresa
  • niki 18 Mar, 2011 10:56 faceti si produse pt diabetici
  • niki 18 Mar, 2011 10:55 foarte bine v-ati gandit faceti si produse pt diabetici