Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Examenele nationale de la sfarsitul lunii ar putea fi boicotate de profesori

ro

21 Apr, 2009 10:14 1577 Marime text
Tezele cu subiect unic stau sub semnul întrebării semestrul acesta. Examenele ar trebui să înceapă peste 9 zile, însă profesorii ameninţă cu boicotarea tezelor. La nivelul celor patru federaţii din învăţământ vor avea loc marţi consultări interne, urmând ca în zilele următoare profesorii să decidă programul protestelor.

Două dintre cele patru federaţii din Educaţie au stabilit deja că forma de protest cu cel mai mare impact este boicotarea examenelor naţionale. Săptămâna acesata referendumul va fi finalizat la nivelul întregii ţări, iar profesorii vor putea anunţa oficial că nu se vor prezenta la tezele cu subiect unic.

Sindicaliştii din educaţie sunt nemulţumiţi şi de faptul că prin ordonanţa de rectificare bugetară, aproximativ 60.000 de suplinitori ar putea rămâne fără loc de muncă.

În acest moment negocierile dintre profesori şi Ministerul Educaţiei pe marginea contractului colectiv de muncă sunt suspendate. La fel şi discuţiile despre elaborarea criteriilor de performanţă în educaţie.

După întâlnirea de săptămâna trecută, catalogată de sindicalişti ca "fără speranţe", preşedintele Traian Băsescu i-a chemat din nou pe liderii sindicali la discuţii, la sfârşitul lunii.

Sursa: http://www.antena3.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un contribuabil 21 Apr, 2009 12:18 dupa le-a dat al 13 lea salar, salar de merit,sa., marind deficitul bugetar,urmeaza sa puna de o greva,apoi tot o greva in iunie la sfirsit de an scolar, apoi vacanta mare-3luni si inca o greva in toamna, la inceput de an scolar nou,ca s-au topit banii,iar tara ,cu asa bugetari ca si cu altii si mai de lux(desi, si in invatamint,avem bugetari de lux-profi universitari a caror venituri sar bine de suta de milioane rol) se va duce de rapa.