Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Sfântul Andrei şi de 1 Decembrie, mese binecuvântate pentru pacienţii Spitalului Judeţean (galerie foto)

ro

02 Dec, 2010 01:07 1305 Marime text

cantina.jpgLa fel ca la fiecare sărbătoare mare din calendarul creştin, de exact un an de când a deschis cantina de la Liceul Sanitar şi pregăteşte hrana pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, conducerea SC Arimex Comexim 2000 SRL sfinţeşte mâncarea pacienţilor prin oficierea unei slujbe de către preotul paroh al capelei din cadrul instituţiei spitaliceşti

Atât ieri, de Ziua Naţională a României, dar şi marţi, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, pacienţii au servit la masa de prânz alimente sfinţite şi binecuvântate de preotul Nicolae Rusu.

De ziua Sfântului Apostol Andrei, pacienţii au fost delectaţi cu o delicatesă, un preparat pe care până acum nu l-au mai regăsit în meniu: calamari şi fructe de mare, care au fost servite într-o salată de crudităţi delicioasă. Pacienţii au fost foarte uimiţi de ceea ce au primit la prânz, cu atât mai mult cu cât mulţi dintre aceştia nu au gustat niciodată aceste delicatese. Pe lângă acestea, bucătarii cantinei au pregătit şi câteva preparate care se servesc în zilele cu dezlegare la peşte: borş de peşte, peşte prăjit cu mămăliguţă, peşte pane şi plachie. Au mai fost pregătite şi şniţele din piept de pui cu cartofi şi legume sote. La desert, servit ca de obicei din partea conducerii, pacienţii au primit mere, portocale, salam de biscuiţi şi linzer cu mere.
Ieri la prânz, toţi cei aproape 900 de pacienţi ai spitalului au primit supă de pasăre cu găluşte, friptură de pasăre cu sote de legume şi pilaf mexican cu piept de pui.

Conducerea Arimex Comexim 2000 a pregătit şi o surpriză pentru cei mai mici pacienţi ai SCJU care vor fi internaţi la secţia pediatrie. Chiar dacă Moş Nicolae nu îi va găsi acasă pentru a le pune în ghetuţe cadourile ca răsplată pentru că au fost cuminţi tot anul, se pare că moşul că îi va găsi şi aici, la spital, şi vor primi ceea ce merită. Managerul Petre Preda ne-a spus că va pregăti de Moş Nicolae pachete cu dulciuri pentru toţi copiii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii