Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu implicarea SC Arimex Comexim 2000 SRL Spitalul s-a transformat într-un loc de poveste (galerie foto)

ro

04 Jun, 2012 01:00 2655 Marime text
cantina.jpgSecţiile de Pediatrie şi de Chirurgie Pediatrică de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dar şi Secţia de Pediatrie de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase s-au transformat de 1 Iunie în locuri parcă deprinse din poveşti.

Săptămânal, copiii petrec alături de clovni momente magice, şi aceasta datorită Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care prepară şi distribuie hrana pacienţilor internaţi în SCJU şi în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. Dar de ziua lor a fost un adevărat festival cu prinţi şi prinţese, cu Albă ca Zăpada şi cu magicianul Cătălin. Cei mici au intrat într-o lume a poveştilor, de care nu s-ar mai fi despărţit. La final, micuţii au fost pictaţi pe faţă de Albă ca Zăpada. Cel mai mic invitat al petrecerii avea doar 3 luni. Cadourile nu au lipsit nici ele, spre surprinderea copiilor, dar şi a părinţilor. Pachete surpriză pregătite de SC Arimex Comexim 2000 SRL, cu ambulanţe de jucărie şi păpuşi asistent(e), dar şi cu dulciuri constând în ciocolate, banane şi suc de portocale, au fost oferite celor mici. Clovnii chemaţi de aceeaşi societate, s-au ocupat de toată regia jocului şi i-au încântat pe prichindei cu jucării, coifuri, năsucuri, trompete, fluieraşe şi diferite figurine făcute din baloane, pe toate acestea oferindu-le cadou. Micuţii au trăit clipe de neuitat, iar părinţii au fost uimiţi să vadă că spitalul le-a luat-o înainte cu darurile şi cu surprizele pentru cei mici şi totodată că cei de la Arimex Comexim 2000 au făcut un gest pe care, din cauza posibilităţilor materiale, unii dintre ei nu şi-l permiteau.

Meniul a fost unul de sărbătoare

Pe lângă distracţie şi cadouri, Arimex Comexim 2000 le-a pregătit micuţilor un meniu de sărbătoare. Micul dejun a fost cât se poate de delicios şi de bogat, cei mici servind ceai cu lămâie, margarină, şuncă presată, şvaiţer, salam de biscuiţi şi biscuiţi. La prânz, copiii au avut piept de pui la tavă şi cartofi la cuptor cu rozmarin, iar ca desert au primit acele pachete surpriză cu ciocolată, banane şi suc de portocale. La cină, SC Arimex Comexim 2000 a pregătit pentru prichindei şniţel parizian, piept de pui şi piure de cartofi, iar ca desert o delicioasă prăjitură cu căpşuni. Firma Dobrogea SA a venit şi de această dată în sprijinul SC Arimex Comexim 2000. Cu ocazia zilei de 1 Iunie, Dobrogea SA a donat 500 de cozonaci cu nucă, rahat şi cacao, aceştia fiind împărţiţi la prânz tuturor pacienţilor.

Ziua de Rusalii, o altă zi specială

De Rusalii, meniul este de asemenea unul de sărbătoare. Astăzi, la micul dejun, toţi pacienţii servesc ceai cu lămâie, margarină, gem, salam victoria, şvaiţer, brânză de vaci, iar ca supliment sunt pregătite salam de biscuiţi, biscuiţi, lapte şi iaurt. Pentru prânz se va găti ciorbă de cartofi cu garf afumat, supă de pasăre cu cartofi şi smântână, supă ţărănească de pasăre, varză călită cu cârnaţi, mâncare de spanac cu orez şi friptură de pui, spaghete şi brânză de vaci. Ca desert, bolnavii vor primi cozonac cu nucă, rahat şi cacao, de la SC Dobrogea SA, precum şi mere, banane şi portocale. Cina de Rusalii se compune din mămăliguţă cu brânză şi smântână, mămăliguţă cu brânză de vaci şi smântână, ambele feluri de mâncare fiind donate de Selgros Cash & Carry prin Arhiepiscopia Tomisului, cartofi gratinaţi cu brânză de vaci, friptură de pui şi cartofi gratinaţi. Masa va fi sfinţită de către preoţii spitalului, Gigi Cristea şi Ştefan Mircea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii