Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanca Nicola Iuliana Dragu, premiul III la Mamaia Copiilor (galerie foto)

ro

20 Jul, 2011 00:00 3499 Marime text
eleva_Nicola_Dragu1.jpgConstănţeanca Nicola Iuliana Dragu a câştigat premiul III, categoria de vârstă 7-9 ani, la festivalul Mamaia copiilor, care s-a desfăşurat între 7 şi 10 iulie.

Nicola Iuliana Dragu a terminat în acest an clasa I, pian, la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria. „Nicola face canto cu mine de doi ani, adică de când era la grădiniţă. Este o fetiţă deosebit de talentată, educată, inteligentă şi muncitoare. Fiind încă la grădiniţă, Nicola făcea ore de canto cu mine. Fiindcă are un talent nativ, i-am sugerat să meargă la pian la Colegiul Regina Maria. Acum a trecut în clasa a II-a. Nu doar eu i-am remarcat talentul, ci şi alţi muzicieni, care au apreciat-o", ne-a povestit Laura Dumitru, profesoara de canto a Nicolei. Micuţa interpretă a concurat, alături de alţi 88 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 9 ani, la preselecţiile pentru festivalul Mamaia copiilor. „Din 88 de concurenţi au fost aleşi 12, care au ajuns la festival. Nicola a reuşit să ia premiul III. Mă bucur mult, mai ales că a avut concurenţi foarte talentaţi", a mai spus Laura Dumitru. Palmaresul micuţei interprete este impresionant: premiul I la festivalul „Glasul Speranţelor, Techirghiol 2011", premiul I la Festivalul „Steluţele Mării, Constanţa, 2011", premiul II la Festivalul „Musicforkids, Iaşi 2011", premiul II la Festivalul „Portativul cu steluţe. Ploieşti, 2011", menţiune la Festivalul „Remember Constanţa, 2010", premiul II la Festivalul „Farmecul muzicii, Constanţa, 2011", menţiune la Festivalul „Musicforkids, Iaşi, 2010", premiul I la Festivalul „Adagio, Mangalia, 2010", diplomă de participare în semifinala Festivalului Internaţional „Cerbul de aur junior, 2011", premiul de debut la Festivalul „Fiero, Bucureşti, 2010", premiul pentru sensibilitate la Festivalul „Steluţele de mai, Focşani, 2010", premiul I la Concursul „Cânt pentru prietenii mei" organizat în cadrul Festivalului Naţional „Amicii, Constanţa, 2009", premiul II la Festivalul „Sunetul muzicii, Constanţa, 2009", premiul special B1.TV la Festivalul „Aschiuţă, Bacău, 2009". „Frăţiorul mai mic al Nicolei, Ionuţ, care are doi ani, este grav bolnav. Părinţii au nevoie de 25.000 de euro pentru o operaţie la o clinică din Germania. Cu toate acestea, părinţii au susţinut-o mereu pe Nicola, care a participat la atâtea concursuri. Problemele de sănătate ale frăţiorului au maturizat-o pe Nicola, care, la vârsta ei, gândeşte ca un adult", ne-a dezvăluit profesoara de canto, Laura Dumitru, care are o relaţie specială cu Nicola.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Lacra 21 Jul, 2011 10:03 Bravo!Felicitari micutei,dealtfel singura constanteanca ce a castigat ceva pe scena de la Mamaia Copiilor!Bravo si pentru parintii ei ca in ciuda problemelor de sanatate cu cel mic, s-a ocupat si de promovarea Nicolei.Dupa parerea mea,a fost cea mai buna de la categoria ei de varsta,Nicola facand un show pe cinste cu melodia "Scoala mea"