Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce afaceri are cuscrul lui Băsescu, la Constanţa

ro

30 Aug, 2012 01:00 2099 Marime text
Gheorghe Ionescu va devenit pe 1 septembrie cuscrul preşedintelui Traian Băsescu. Socrul Elenei Băsescu este mare afacerist.

Gheorghe Ionescu este administratorul firmei AEM Timişoara, cu aceiaşi acţionari de la Luxten, firmă la care Elena Băsescu a ocupat postul de consilier, înainte de a deveni europarlamentar. Asociaţii Luxten Lighting SA, Ionel Pepenică şi Claudiu Rădulescu, fac şi ei parte din acest club. Firma lor a iluminat capitala. Cuscrul preşedintelui a ocupat diverse posturi în Consiliul de Administraţie al Eximbank, în Consiliul de Supraveghere al Petrom sau în Consiliul de Administraţie al BCR.

Luxten, responsabil de iluminatul public din Constanţa

În anul 2001, Primăria Constanţa încheia un contract cu societatea Luxten Lighting SA, obiectul acestuia fiind iluminatul public din municipiu. Contractul, cu o durată de 12 ani, se va termina în anul 2013. Surse din cadrul Primăriei susţin că societatea Luxten Lighting SA „a făcut treabă bună la Constanţa". Prin urmare, în luna februarie a anului 2013, Primăria Constanţa va trebui să organizeze o nouă licitaţie pentru atribuirea contractului privind iluminatul public din urbea de la malul mării. Rămâne doar de văzut dacă societatea Luxten Lighting SA va intra în graţiile primarului Mazăre, ţinând cont de noile legături de rudenie dintre afaceristul Gheorghe Ionescu şi preşedintele Băsescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii