Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caravanele medicale. Cum se va asigura asistența medicală în zonele în care nu există

ro

14 Jun, 2021 00:00 2338 Marime text
  • Un proiect de lege pentru înființarea caravanelor medicale se află pe masa senatorilor
  • Proiectul prevede asigurarea de asistență medicală în zonele unde este deficitară
 
Persoanele care locuiesc în zone în care nu există prea multe variante când vine vorba de îngrijire medical au șanse la o îmbunătățire. Parlamentarii au depus la Senat un proiect de lege prin care să faciliteze înființarea serviciului de asistență medical mobilă și asigurarea acestui nou tip de servicii medicale pentru persoanele care au nevoie cu adevărat.
 
Vor fi considerate zone în care accesul la serviciile medicale este deficitar localitățile sau zonele dintr-o localitate unde accesul la serviciile de sănătate de orice tip este dificil din cauza populației reduse și a condițiilor improprii de locuit (aflate la peste 20 de kilometri de cel mai apropiat spital public) sau ca urmare a lipsei furnizării unei anumite categorii de servicii medicale în respectiva zonă.
 
Asistența medicală mobilă va fi asigurată de medici de specialitate, dar și de alte categorii de personal medical specializat, respectiv de asistenți medicali sau moașe. În plus, în acest tip de acțiuni vor fi implicați și furnizori de servicii conexe actului medical, adică tehnicieni dentari, biologi, biochimiști, fizio-kinetoterapeuți, psihologi, logopezi, opticieni, tehnicieni de proteze și orteze.
 
Acest nou tip de asistență medicală va viza prevenția și profilaxia bolilor, screening-ul unor afecțiuni medicale și efectuarea unor controale medicale periodice, generale și de specialitate. În cadrul asistenței medicale mobile vor putea fi desfășurate:
activități de medicină preventivă;
  • activități medicale în scop de diagnostic și curativ;
  • activități de investigații clinice și paraclinice;
  • asistență medicală prin telemedicină;
  • activități de reabilitare medicală;
  • programe de screening specializate pe diferite afecțiuni;
  • activități conexe actului medical;
  • educație pentru sănătate.
 
Asistența medicală mobilă va fi asigurată prin intermediul caravanelor medicale, ce nu vor fi altceva decât echipe de medici și asistenți medicali ce se vor deplasa împreună cu o serie de echipamente medicale în zonele unde astfel de servicii nu sunt disponibile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii