Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:48 20 07 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cantină socială şi centru de zi la Năvodari Florin Chelaru - „Acest proiect răspunde tuturor nevoilor sociale”

ro

04 Mar, 2013 22:26 2346 Marime text
Primăria Năvodari a organizat, ieri, o conferinţă prilejuită de demararea proiectului „Cantină socială şi Centru de zi în localitatea Năvodari - Reabilitare şi modernizare”, derulat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor sociale din oraşul Năvodari  şi ridicarea lor la standarde europene, pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la aceste servicii, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice şi sociale. Valoarea totală a proiectului este de 4.765.000 lei, din care 3.774.120,99 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă. Proiectul va fi implementat în aproximativ 18 luni. Imobilul se află în apropierea liceului „Lazăr Edeleanu". Primăria Năvodari a decis să renoveze şi să reamenajeze clădirea, pentru a o folosi în interesul locuitorilor oraşului. De acest program vor beneficia 200 de persoane provenite din familiile nevoiaşe, care vor primi cel puţin câte o masă caldă pe zi, 25 de copii, cărora li se vor acorda servicii socio-educative şi 60 de persoane, care vor avea parte zilnic de servicii sociale. Beneficiari indirecţi ai proiectului sunt familiile persoanelor asistate social din cadrul Cantinei sociale, personalul angajat din cadrul Cantinei sociale şi al Centrului de zi, agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în oraşul Năvodari.

Proiectul „Cantină socială şi Centul de zi" va fi compus din Centru de zi pentru persoane în vârstă, două centre de zi pentru copii, un cabinet psihologic, un cabinet stomatologic, un cabinet de medicină generală, o sală de tratamente medicale şi o cantină socială. Lucrările de reabilitare a viitorului centru social vor consta în amenajarea unor spaţii tehnologice şi a unui lift pentru alimente. „Valoarea proiectului este de un milion de euro, iar Primăria se implică cu o cofinanţare, restul banilor venind de la Uniunea Europeană. Acest proiect răspunde tuturor nevoilor sociale, fiind vorba nu doar despre hrana pentru oamenii amărâţi, ci şi despre cabinetul stomatologic, de cel de medicină generală pentru copiii noştri, şi sunt în jur de 4.500. La aceste cabinete vor fi doi medici stomatologici. Există şi centre de copii, dar şi centre pentru bătrâni, iar la etaj va fi o cantină cu o capacitate de 200 de persoane care vor lua masa zilnic. Primăria Năvodari va fi cea care va avea grijă să pună în buget suma necesară pentru hrana acestor persoane nevoiaşe”, a declarat viceprimarul Florin Chelaru.

Ti-a placut articolul?

Comentarii