Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Tomisului, la mila consilierilor locali

ro

19 Nov, 2012 03:18 1550 Marime text
Arhiepiscopie.jpgÎn şedinţa de mâine, consilierii locali vor analiza şi dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea acordării unui sprijin financiar Arhiepiscopiei Tomisului, necesar pentru întreţinerea şi funcţionarea acesteia.

„De la bugetele locale, potrivit art. 3, alin. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute în România, se pot aloca sume pentru completarea fondurilor proprii necesare întreţinerii şi funcţionării unităţilor de cult. La solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului, se propune alocarea sumei de 20.000 lei, în vederea acordării unui sprijin financiar, prin hotărâre a Consiliului Local", se spune în expunerea de motive, a primarului Radu Mazăre.

Datorii către stat şi bunuri sub sechestru

De ce oare Primăria Constanţa ajută Arhiepiscopia, care a acumulat datorii către stat în urma neplăţii impozitelor pe salariile angajaţilor? În acest sens, reamintim că mai multe bunuri ale Arhiepiscopiei Tomisului, printre care Palatul Arhiepiscopal, terenuri şi autoturisme, au rămas în garanţia Administraţiei Finanţelor Publice din municipiul Constanţa, pentru o datorie de 93.000 de lei. Este vorba despre un teren intravilan arabil în suprafaţă măsurată de 250 mp, un imobil construcţie C1 - locuinţă compusă din 6 camere şi dependinţe, situat pe strada Tudor Vladimirescu nr. 60 A, Palatul Arhiepiscopal, în suprafaţă construita de 810 mp, situat în municipiul Constanţa pe strada Arhiepiscopiei nr. 23, precum şi un vehicul marca Volkswagen Passat. Sechestrul a fost pus după ce instituţia a strâns datorii de 93.000 de lei. Pentru a scăpa de executarea silită, Arhiepiscopia a depus la Direcţia Generală de Finanţe Publice Constanţa o cerere privind aprobarea eşalonării la plată a obligaţiilor fiscale restante datorate bugetului general consolidat al statului pentru o perioadă de 60 de luni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii