Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Citeşte! ZIUA de Constanţa - 15 ani Retrospectivă aniversară. Episodul 17

ro

19 Sep, 2015 00:00 1493 Marime text
Pe 20 noiembrie 2015, ZIUA de Constanţa împlineşte 15 ani de existenţă.
Le mulţumim celor care au fost alături de noi. Cu noi. Mai trebuie spus ceva: nu puteam împlini aceşti 15 ani de ştiri, informaţie şi divertisment fără dvs. cititorii noştri.
Din arhiva cotidianului ZIUA de Constanţa, vă prezentăm astăzi trei materiale din ediţia nr. 1193 din data de 22 octombrie 2004:

Clopotul lui Teodosie

ÎPS Teodosie a comandat la Mitropolia Moldovei cel mai mare clopot fabricat vreodată în România. Clopotul lui Teodosie cântăreşte două tone şi jumătate, a fost turnat în patru cuptoare speciale, iar la manipularea materialelor şi a formelor de turnare au fost folosiţi 40 de muncitori. Clopotul gigant a fost comandat acum doi ani şi jumătate, iar în urmă cu două zile a fost terminat, fiind transportat la mănăstirea ctitorită de înalta faţă bisericească tomitană pe meleagurile sale natale, respectiv în satul Dorna Arini
Citeşte mai departe!

Şefii Ortodoxiei, gata să se prăbuşească pe scările bisericuţelor de la Basarabi

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I şi Preaericitul Părinte Teoctist au fost oaspeţii administraţiei locale şi judeţene, cei doi prelaţi fiind primiţi de primar, prefect şi preşedintele Consiliului Judeţean. În împrejurimile Casei Albe au fost luate măsuri de securitate similare cu cele pentru un preşedinte de stat.
Citeşte mai departe!

Înghiţit de pădure

Acţiunea de căutare a copilului dispărut duminică seară lângă Mănăstirea Cocoşu continuă. De atunci, impresionante forţe de ordine au scotocit Pădurea Niculiţel. Miercuri noaptea, căutările au fost reluate, în sprijinul forţelor de ordine fiind adus şi un elicopter dotat cu detector pe timp de noapte.
Citeşte mai departe!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii