Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turcescu (PMP) - „Numai o catastrofă naturală sau, Doamne ferește, un război ne-ar mai putea face, pe termen scurt, să redevenim o națiune!“

ro

27 Sep, 2018 00:00 1792 Marime text
Deputatul PMP de Constanța Robert Turcescu este de părere că doar o calamitate ar mai reuși să pună stavilă dezbinării în care România se zbate de ani buni sau să unească cele două maluri imaginare pe care s-au așezat în ultima vreme românii, cei „pro” și cei „contra”, cei care mai speră și cei care și-au pierdut speranța.
 
„Am ajuns la concluzia îngrozitoare că numai o catastrofă naturală sau, Doamne ferește, un război ne-ar mai putea face, pe termen scurt, să redevenim o națiune, să depășim dezbinarea halucinantă în care ne zbatem de atâta amar de vreme. Nicicând n-am citit să fi fost noi, românii, atât de înverșunați unii împotriva altora.
 
Urăsc expresia «războiul româno-român» și o consider nepotrivită pentru a portretiza fața României de azi. Nu ne războim între noi, războiul are tabere, învingători și învinși. Azi, în România nu există învingători. Și nici învinși. Și nici măcar o luptă între bine/buni și rău/răi. Trăim doar o permanentă zbatere în căutarea unor răspunsuri care nu vin de niciunde. Fără orizont și fără direcție fiind, am ajuns să umblam prin viață ca niște umbre ale speranțelor pe care le-am avut cândva. E multă frustrare în jur, sunt mulți nervi și stăm oricând pregătiți să ne înjuram vârtos unul pe altul. La asta se reduce tot ceea ce trăim azi. Să ajungi la concluzia că numai dacă ne va fi foarte rău am putea spera că după aceea ne-ar putea fi, în sfârșit, și bine e mai mult decât deprimant”, susține deputatul într-o postare pe pagina sa de Facebook.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii