Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Război între Anca Bobe şi liderul sindical DAJ Mutalâp?!

ro

22 Sep, 2010 01:58 4909 Marime text
Bobe_Paraschiva_Bobe_002.jpgActuala directoare a Direcţiei Agricole a Judeţului (DAJ) Constanţa, Anca Bobe, a generat o revoltă în rândul sindicaliştilor.

Totul a plecat de la Ainur Mutalâp, liderul sindicatului DAJ, fostă Direcţia Agricolă şi de Dezvoltare Rurală (DADR), despre care Ion Caraignat, liderul Cartel Alfa Constanţa, susţinea că ar fi pe lista neagră de destituiri a Ancăi Bobe. „Eu nu am dat pe nimeni afară. Mutalâp a rămas în continuare ca angajat al direcţiei, pentru că legea sindicală nu dă voie angajatorului să destituie liderul de sindicat. În rest, a trebuit să ne conformăm şi să disponibilizăm oameni, aşa că s-au dat examene pentru departajare. Din 91 de posturi am mai rămas cu 38 acum. Evident că, rămânând un om din trei, cei rămaşi au trebuit să facă şi treaba celor plecaţi, aşa că sarcinile de serviciu s-au schimbat. Ainur Mutalâp a refuzat să vină chiar şi atunci când i s-a solicitat să prezinte un raport al activităţii sale", a precizat Anca Bobe. Din păcate, nu am reuşit să luăm legătura direct cu împricinatul, pentru că Ion Caraignat nu a vrut să ne ofere un număr de contact, iar la Direcţie nu era. Cu toate acestea, liderul Cartel Alfa nu s-a putut abţine şi a jucat rolul de avocat al colegului său. „Nu l-a dat încă afară, dar asta încearcă din toate puterile. Motivul este acela că el nu a semnat documentele de disponibilizare. Alţi colegi directori ai lui Bobe, din alte judeţ, au încercat să le găsească un loc de muncă celor disponibilizaţi, şi chiar au reuşit, mulţi întreprinzători agricoli angajându-i, însă pe ea nu a interesat-o deloc. Ainur este protejat de lege şi este mai greu să-l dea afară, dar nu îi dă de muncă pe domeniul lui, îi ia din atribuţii, numai ca atunci când va convoca o Adunare Generală să-l poată da afară", a precizat Ion Caraignat. Rămâne de văzut, pe parcurs, cine a avut dreptate şi cine nu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un functionar public 22 Sep, 2010 14:55 este revoltator ca un conducator incalca prevederile legii functionarilor publici. ar trebuii sa precizeze in ce conditii a dispus mutarea liderului de sindicat fara accetul acestuia si fara sa-i faca o noua fisa a postului, in conditiile in care serviciul in cadrul caruia lucra liderul de sindicat nu a fost restructurat ba mai mult au fost suplimentate posturile din cadrul serviciulu. sa mai precizeze d-na director ce calificare au persoanele care au fosd aduse chear si pe perioada determinata si indeplinesc sarcini de servici in verificarea si avizarea din punct de vedere tehnic a lucrarilor de plantare a viei(sunt horticultori, agronomi sau zootehnisi). Inainte de a lua un interviu ar trebui sa va documentati. Pacat, ca oameni, apolitici trebuie sa suporte toate nedreptatile, hartuirile psihice ale unor oameni pusi, fara a fi verificati daca au sau nu coloana vertebrala (cameleoni politici