Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramona Dinu (USR) - „Este nevoie de criterii clare privind certificatele de situații de urgență și documentele justificative pentru firmele din domeniile afectate de COVID-19”

ro

18 Mar, 2020 00:00 2426 Marime text

Senatorul USR de Constanța Ramona Dinu solicită de urgență Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri să publice criterii clare privind modul de acordare a certificatelor de situații de urgență, precum și documentele justificative necesare operatorilor economici din domeniile afectate de COVID-19.


“Nu susținem restrângerea drepturilor de proprietate și a libertății economice în afara situațiilor impuse de dispozițiile art. 9 Anexa nr.1 la Decret, dispoziţii referitoare la rechiziționarea unităților de producție, materiale și echipamente necesare combaterii acestei epidemii. Vom monitoriza acțiunile Guvernului pentru a nu exista încălcări ale acestor drepturi în alte privințe.


Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la plafonarea prețului la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică (energie electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanți etc.), la nivelul prețului mediu din ultimele 3 luni înaintea declarării stării de urgență, având în vedere că este prioritar să se asigurare continuitatea furnizării acestor produse și servicii. În cele mai multe situații aprovizionarea se face de pe piețe externe și prețurile pot înregistra evoluții în afara plafonului stabilit de statul român, astfel ne vom confrunta cu riscul să se ajungă la situația nefavorabilă populației de a nu a mai avea acces la aceste produse și servicii extrem de importante.


De asemenea, considerăm că o explicitare a măsurilor de susținere a sistemului energetic național ar fi fost de bun augur. Aprovizionarea cu energie electrică a populației și a instituțiilor publice și private este vitală în aceste momente de criză”, mai afirmă senatorul USR de Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii