Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJDP mai are salcâmi de împărţit

ro

14 Nov, 2011 01:00 2395 Marime text
cap_5.jpgConsiliul Judeţean Constanţa anunţa public la începutul lunii septembrie faptul că, pentru al treilea an consecutiv, 10 milioane de puieţi de salcâm vor fi distribuiţi în judeţ pentru împădurirea suprafeţelor deşertificate din Dobrogea şi pentru realizarea de perdele forestiere de protecţie a drumurilor judeţene şi nu numai.

La două luni de la demararea proiectului privind plantarea de puieţi de salcâm în judeţ, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa încă mai are de împărţit salcâmi. „Salcâmii nu s-au terminat de împărţit, aceştia se pot planta şi în luna decembrie, cu precizarea să nu fie ger. Este bine că se plantează acum, pentru că solul este mai umed şi potrivit pentru astfel de operaţiuni", spune Aurel Zaharia, din cadrul RAJDP Constanţa, unul dintre responsabilii proiectului privind înfiinţarea de perdele forestiere în judeţ. Până acum, au fost împărţiţi în tot judeţul milioane de puieţi, însă tot au mai rămas în număr semnificativ în stocul celor de la RADJP. „Până acum, fermierii au fost foarte receptivi, anul acesta a mers foarte bine pe înfiinţarea de perdele forestiere atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice, cu atât mai mult cu cât au fost şi mai mulţi puieţi de împărţit", a mai spus Aurel Zaharia, care transmite un apel către fermierii care doresc să-şi planteze pe terenurile lor puieţi de salcâm sau care vor să-şi înfiinţeze perdele forestiere pentru protejarea culturile că pot face solicitări în continuare în acest sens la sediul Regiei.

Singura condiţie pentru ca fermierii să beneficieze de aceşti puieţi este să dispună de suprafeţe de teren pe care să poată cultiva. Solicitanţii pot trimite prin fax sau vor depune la sediul RAJDP o cerere în care să menţioneze suprafaţa pe care o pun la dispoziţie, furnizorul calculând numărul exact al salcâmilor necesari pentru suprafaţa indicată. Transportul la locul unde aceştia vor fi plantaţi va fi asigurat tot de cei de la RAJDP. Perioada optimă pentru plantare este sfârşitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie. Aurel Zaharia spune că în cazul în care vor mai rămâne salcâmi, acţiunea se va relua în primăvară, atunci când vremea va permite plantarea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii