Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Fechet, la Tulcea- „Am eliberat exemplare de sturion în Dunăre“. Declarații (VIDEO)

ro

20 Jun, 2024 12:21 458 Marime text
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a efectuat, joi, o vizită la staţia de monitorizare a sturionilor din Tulcea şi a participat la lansarea de puieţi de sturion în Dunăre, subliniind că este o specie protejată şi prioritară nu doar pentru România, ci şi pentru Uniunea Europeană.


"M-am bucurat să fac astăzi o vizită şi la staţia de monitorizare a sturionilor, pe care am construit-o din fonduri europene în cadrul unui proiect finanţat prin POIM. Am avut bucuria să eliberez câteva exemplare de sturion în Dunăre, specie prioritară nu doar pentru Tulcea, nu doar pentru România, ci pentru întreaga Uniune Europeană, speciile de sturion fiind protejate, fie că discutăm despre morun, despre nisetru, despre păstrugă sau despre cegă. Garda Naţională de Mediu tocmai ce a terminat un control tematic legat de combaterea braconajului piscicol şi sper astăzi să putem concluziona la sfârşitul zilei că toate proiectele evoluează aşa cum ne dorim, că nu vom pierde banii europeni şi că ne atingem obiectivul zilnic, acela de a ne asigura că Delta e într-o stare mai bună", a spus ministrul Mircea Fechet.

Prezent la eveniment, guvernatorul Deltei Dunării, Bogdan Bulete, a subliniat că investiţia de la staţia de monitorizare a sturionilor este o investiţie unicat, spunând că în fapt este o staţie de reproducere artificială care permite dezvoltarea unei capacităţi de susţinere a speciilor periclitate sau care sunt în stare avansată de a fi lipsă din inventarul Deltei Dunării.

Comisarul-şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Andrei Rudolf Corlan, a vorbit despre rezultatele celor mai recente controale privind braconajul piscicol.

"Garda de Mediu a finalizat cea mai amplă acţiune pe perioada prohibiţiei de combatere a fenomenului de braconaj. Rezultatele sunt interesante pentru Garda de Mediu, dar sunt problematice pentru ce exprimă. Garda de Mediu a confiscat peste 24 kilometri de setci, respectiv utilaje folosite în domeniul braconajului, am confiscat o jumătate de tonă de peşte, am verificat peste 1.300 de autovehicule, am confiscat trei ambarcaţiuni. Garda de Mediu continuă aceste acţiuni", a spus Andrei Rudolf Corlan.


În programul ministrului Mircea Fechet de joi din Tulcea sunt şi deplasări în zona reconstruită ecologic în 2015 din Carasuhat /Mahmudia, zona lacului Uzlina - zonă propusă de decolmatare prin proiect PNRR, canal centura Furtuna, zona de reconstrucţie ecologică realizată prin proiectul "Salvaţi nurca europeană!". 


foto-video: Facebook/ Mircea Fechet

 
Sursa: Agerpres.ro 

Citește și:

Ciolacu îi invită pe nemți în România- „Avem nu doar fotbal de calitate, ci și litoralul românesc, Delta Dunării“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii