Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Plantare de arbori la Satul Pescăresc Tradițional

ro

08 Apr, 2024 12:09 464 Marime text
Marți, 9 aprilie, la Satul Pescăresc Tradițional va avea loc o acțiune de plantare de arbori, inițiată de Primăria Municipiului Tulcea. Această activitate vine în completarea programului de plantări pe anul 2024, derulată de instituție prin intermediul S.C. Servicii Publice S.A., program ce prevede plantarea a peste 2000 puieți de arbori cu balot și cu rădăcină nudă, din care, în campania de primăvară, s-au plantat peste 400 de arbori.

Potrivit Primăriei Tulcea, la Satul Pescăresc Tradițional vor fi plantați 250 de arbori cu balot din următoarele specii: Acer campestre (jugastru), Acer platanoides (paltin de câmp), Acer pseudoplatanus (paltin de munte), Carpinus betulus (carpen), Corylus colurna (alun turcesc), Fraxinus excelsior (frasin), Quercus rubra (stejar roșu), Populus nigra (plop, exemplare mascule), Salix babylonica (salcie plângătoare), Salix alba (salcie). Au fost aleși arbori cu balot, deoarece perioada de transplantare este mai extinsă faţă de arborii cu rădăcină nudă, iar speciile au fost recomandate de specialiști peisagiști, ținându-se cont de specificul zonei și destinația terenului. Arborii vor fi plantați în jurul gospodăriilor reprezentative satelor deltei, urmând a beneficia și de sistem de irigare.

„Reamintim faptul că în anul 2021, în zona lacului Zaghen și a Satului Pescăresc au mai avut loc acțiuni de plantare arbori, la inițiativa cercetașilor tulceni, cu sprijinul Direcției Silvice.
 
Acțiunea din data de 9 aprilie face parte dintr-o serie de activități menite să revitalizeze și să sporească atractivitatea Satului Pescăresc Tradițional. În aceeași idee, în decursul acestui an, obiectivul va găzdui festivalul „Scrumbii de Florii”, o tabără de sculptură și pictură, ateliere creative de revitalizare a meșteșugurilor tradiționale. Totodată, începând din această primăvară, restaurantul cu specific pescăresc și-a redeschis porțile.
 
Cei 250 de arbori vor fi plantați începând cu ora 12.00, cu ajutorul unor voluntari din cadrul Primăriei Municipiului Tulcea și al structurilor subordonate, Direcția de Întreținere Administrare Patrimoniu (DIAP), S.C. Servicii Publice S.A., S.C. Transport Public S.A.“ - au mai precizta reprezentanții Primăriei Tulcea

Citește și: 

„Balul Zâmbetelor Albastre”, la Casa Avramide, de Ziua Mondială a Conștientizării Autismului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii