Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protocolul semnat cu USR nu a fost denunțat PNL Constanța nu va propune nici o variantă de viceprimar!

ro

07 Jun, 2023 00:00 1943 Marime text
  • La propunerea primarului Vergil Chițac, aleșii locali constănțeni PNL și PSD au votat în ședința Consiliului Local Municipal din 26 mai revocarea din funcția de viceprimar al lui Florin Cocargeanu, membru USR Constanța
  • Toți consilierii liberali prezenți au votat pentru revocarea viceprimarului USR, însă situația din administrația locală va rămâne neschimbată deoarece liberalii de la municipiu nu au discutat nimic pe această temă în BPL
  • Liberalii nu au de gând să facă o nominalizare pentru funcția de viceprimar rămasă vacantă, potrivit președintelui organizației municipale a PNL Constanța, Septimiu Bourceanu
  • Strategia liberală este cel puțin la prima vedere una echilibrată, în condițiile în care mai mulți aleși locali liberali deja se visau pe scaunul de viceprimar lăsat liber prin revocarea useristului, Cocargeanu
  • Cu această ocazie, conducerea organizației municipale a PNL Constanța îi lasă cu ochii în soare și pe lobby-iștii care visau să-l instaleze viceprimar pe Ateș Casimceali, unul dintre aleșii locali extrem de loiali primarului Vergil Chițac, dar și pe alți „lupi galbeni” care se simțeau îndreptățiți să ocupe acest post
  • Ionuț Rusu rămâne singurului viceprimar al municipiului Constanța
     
La propunerea primarului Vergil Chițac, aleșii locali constănțeni PNL și PSD au votat în ședința Consiliului Local Municipal din 26 mai revocarea din funcția de viceprimar al lui Florin Cocargeanu, membru USR Constanța.

În Referatul de aprobare al proiectului de hotărâre, semnat de primarul Vergil Chițac, se menționa că „se propune eliberarea din funcția de viceprimar a lui Florin   Cocargeanu deoarece a votat împotrivă sau s-a abținut, în Consiliul Local, în cazul unor proiecte de hotărâri, cum ar fi aprobarea contractării unui împrumut de peste 253 de milioane de lei, pentru derularea unui proiecte cu fonduri europene.

În plus, prin activitatea pe care a desfășurat-o și atitudinea pe care a manifestat-o față de inițiativele primarului Constanței, Florin Cocargeanu, în calitate de reprezentant al Municipiului Constanța, ar fi încălcat prevederile art. 222 „Bună-credință și fidelitate“ din OUG nr. 57/2019".

Au fost înregistrate 19 voturi „pentru” și 7 voturi „împotrivă” pentru revocare. Amintim că din motive tehnice, consilierul Mihai Ochiuleț de la USR nu a votat deloc acest proiect.

Toți consilierii liberali prezenți au votat pentru revocarea viceprimarului USR, însă situația din administrația locală va rămâne neschimbată deoarece liberalii de la municipiu nu au discutat nimic pe această temă în BPL.

Amintim că Regulamentul intern (ROLJ) trasează la art.56 atribuțiile Biroului Permanet Local. Litera f: stipulează clar faptul că doar BPL coordonează activitățile de recrutare, selecție, stabilire și instruire a candidaților pentru alegerile locale și pentru funcțiile numite la nivel local, în afara partidului, pe baza regulamentului privind cariera politică, și le supune aprobării CCL.


Septimiu Bourceanu


Practic, liberalii nu au de gând să facă o nominalizare pentru funcția de viceprimar rămasă vacantă, potrivit președintelui organizației municipale a PNL Constanța, Septimiu Bourceanu.

Strategia liberală este cel puțin la prima vedere una echilibrată, în condițiile în care mai mulți aleși locali liberali deja se visau pe scaunul de viceprimar lăsat liber prin revocarea useristului, Cocargeanu.

Cu această ocazie, conducerea organizației municipale a PNL Constanța îi lasă cu ochii în soare și pe lobby-iștii care visau să-l instaleze viceprimar pe Ateș Casimceali, unul dintre aleșii locali extrem de loiali primarului Vergil Chițac, dar și pe alți „lupi galbeni” care se simțeau îndreptățiți să ocupe acest post.

PNL-istul Ionuț Rusu rămâne singurului viceprimar al municipiului Constanța.

Cum protocolul semnat după alegerile din 2020 de PNL și USR la Constanța nu a fost denunțat în mod oficial de niciuna dintre formațiuni, (*deși aceasta nu a fost respectat în repetate rânduri) nu este exclus ca pe viitor, să se contureze oportunitatea ca USR să facă o nouă nominalizare pentru funcția de viceprimar (n.r. chiar dacă toți consilierii locali ai formațiunii au votat împotriva împrumutului în valoare de 51.400.587 euro - dorit de edilul Chițac - acesta fiind unul dintre capetele de acuzare în cazul Cocargeanu).

Amintim că în USR Constanța urmează alegeri interne, aspect care ar putea cântări într-o oarecare măsură în următoarea perioadă în ceea ce presupune abordarea relației acestora cu liberalii.

Totodată, facem mențiunea că prin vocea liderului interimar al organizației municipale, Ion Dumitrache, PSD a anunțat că „nu este interesat să ajungă la puterea administrativă de la nivel local înainte de 2024”, an în care vor avea loc și alegerile locale.

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Consilierii locali au votat pentru revocarea lui Florin Cocargeanu din funcția de viceprimar al municipiului Constanța

Decizie de ultimă oră a fostului viceprimar al Constanței, Florin Cocargeanu!


 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii