Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali au votat pentru revocarea lui Florin Cocargeanu din funcția de viceprimar al municipiului Constanța

ro

26 May, 2023 14:06 1525 Marime text
Florin CocargeanuConsilierii locali au votat astăzi în ședința ordinară a Consiliului Local Constanța pentru revocarea din funcția de viceprimar al lui Florin Cocargeanu, membru USR Constanța. 

Au fost înregistrate 19   voturi PENTRU și  7 voturi ÎMPOTRIVĂ. Mihai Ochiuleț de la USR nu a votat la acest proiect. 

Costin Răsăuțeanu, consilier PSD a cerut să ia cuvântul înainte de votarea proiectului. Acesta susține că cetățenii au dat votul PNL și USR să facă treabă, nu să se certe. Răsăuțeanu îl înfierează pe Florin Cocargeanu, pe ultima sută de metri a mandatului de viceprimar. Răsăuțeanu mai spune că alianța de dreapta e un eșec total.

Însă viceprimarul Florin Cocargeanu spune că proiectele PSD în interesul cetățenilor au fost susținute și de către USR.

„Haideți să ne aducem aminte cine a votat împreună cu PNL, Regulamentul Peninsulei. Am cerut suspendarea și refacerea Regulamentului și cum ați votat. V-ati bătut joc, după ce în Piața Ovidiu v-ați bătut în piept că luptați pentru oameni", a spus Cocargeanu.

"Pe Ordinea de Zi a ședinței a fost introdus proiectul de hotărâre prin care primarul le cere consilierilor PNL și PSD revocarea mea din funcție. Este o decizie ce vine la aproape trei luni după ce, în mod abuziv, mi-a retras atribuțiile.

În mod halucinant, motivarea lui Vergil Chițac este identică cu cea din luna martie: faptul că nu am votat, așa cum și-a dorit el, pentru îndatorarea orașului cu 250 de milioane de lei și pentru „atitudinea pe care am manifestat-o față de inițiativele sale“.

Deci revocarea este solicitată în baza activității mele în calitate de consilier local - funcție pe care o dețin în urma voturilor acordate de constănțeni - și a faptului că nu am fost de acord cu proiectele aberante sau care au deservit interese ale unor șefi din PSD (cum ar fi vânzarea a 850 de mp de plajă din Mamaia). 

Niciun reproș și nicio legătură cu activitatea sau respectarea atribuțiilor de viceprimar.
Este, înainte de toate, o confirmare a trădarii voturilor constănțenilor care și-au dorit un oraș scăpat de PSD și de toate încrengăturile corupte ce au prins rădăcini vreme de mai bine de 20 de ani. Vergil Chițac demonstrează, din nou, nu doar că are apucături dictatoriale și că nu cunoaște cum funcționează o administrație publică, ci și faptul că NEAGĂ voturile a zeci ce mii de constănțeni care în 2020 au pus ștampila pe USR.

Acest om crede că mă pedepsește pe mine sau USR-ul când, de fapt, prin incompetența și aroganța sa, el pedepsește în fiecare zi Constanța și pe toți constănțenii care, în număr tot mai mare, îi cer demisia." - a declarat Florin Cocargeanu. 


După votul consilierilor, Florin Cocargeanu spune că va ataca în contencios-administrativ revocarea deoarece nu este motivată temeinic. 

Amintim că pe ordinea suplimentară a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanța s-a aflat astăzi și proiectul de revocare din funcția de viceprimar al lui Florin Cocargeanu, membru USR Constanța.

În Referatul de aprobare al proiectului de hotărâre, semnat de primarul Vergil Chițac, se menționează că „se propune eliberarea din funcția de viceprimar a lui Florin Cocargeanu deoarece a votat împotrivă sau s-a abținut, în Consiliul Local, în cazul unor proiecte de hotărâri, cum ar fi aprobarea contractării unui împrumut de peste 253 de milioane de lei, pentru derularea unui proiecte cu fonduri europene. În plus, prin activitatea pe care a desfășurat-o și atitudinea pe care a manifestat-o față de inițiativele primarului Constanței, Florin Cocargeanu, în calitate de reprezentant al Municipiului Constanța, ar fi încălcat prevederile art. 222 „Buna-credință și fidelitate“ din OUG nr. 57/2019".



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii