Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria solicita avizul de la DADL pentru teleschi

ro

29 Sep, 2009 02:28 1121 Marime text

Planurile pe care primarul Radu Mazăre le are încă din 2007, referitoare la construcţia teleschiului pe Lacul Siutghiol, nu au fost date uitării.

După problema legată de introducerea Lacului Siutghiol în situl Natura 2000 şi stoparea începerii proiectului orăşelului lacustru, municipalitatea speră să realizeze măcar unul dintre obiectivele turistice care ar putea ajuta turismul pe litoral: teleschiul, un mai vechi proiect al edilului constănţean, care va fi amplasat pe lac în aceeaşi zonă în care, în urmă cu 20 de ani, a funcţionat teleschiul lui Ceauşescu. Potrivit documentaţiei depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului, acesta va fi amplasat în zona restaurantului On Plonge Junior, vis-a-vis de parcul de distracţii Aqua Magic.

Potrivit unui anunţ publicat, ieri, într-un cotidian local, Primăria Municipiului Constanţa solicită de la Administraţia Naţională „Apele Române", Direcţia Apelor Române Dobrogea Litoral, avizul de gospodărire pentru realizarea lucrărilor de investiţii la obiectivul „Teleschi Nautic pe Lacul Siutghiol". Valabilitatea anunţului este de cinci zile de la apariţia sa. Astfel, până vineri, 2 octombrie inclusiv, toţi cei care doresc să transmită observaţii, sugestii ori recomandări cu privire la solicitarea avizului se pot adresa la sediul solicitantului, în speţă Primăria municipiului Constanţa.

Investiţia în proiectul teleschiului se ridică la un milion de euro şi urma a fi finanţat de municipalitate în leasing. Proiectul ar fi trebuit să se realizeze împreună cu orăşelul lacustru, un proiect în valoare de 30 de milioane de euro, care presupunea construirea unei insule pe piloni, pe Lacul Siutghiol. Planurile pentru teleschiul din Mamaia au fost realizate de Felix Arsene, patronul firmei Kalinia Proiect SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii