Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanța cere Inspectoratului de Stat în Construcții și primăriei să ia măsuri. Un catarg mai înalt decât legea!

ro

30 Oct, 2019 00:00 2068 Marime text

În urmă cu un an, Consiliului Judeţean Constanţa adopta un proiect de hotărâre privind cheltuirea sumei de 366.222 de lei, respectiv 80.000 de euro, pentru amplasarea în parcarea de la Pavilionul Expoziţional din Mamaia a unui stâlp de arborare şi a drapelului României.

În soclul acestuia urma să fie îngropat pe 1 decembrie 2018, cu ocazia Centenarului, un pergament, cu semnăturile primarilor, parlamentarilor şi consilierilor din Constanţa şi Tulcea. Va fi un «Act de promisiune civică» între judeţul Constanţa şi judeţul Tulcea. Crearea brandului Dobrogea“.
Licitaţia pentru amenajarea catargului a fost adjudecată de Nova Project & Konstruct Group SRL, înfiinţată în 2011, cu sediul social în comuna Cumpăna. 
Potrivit caietului de sarcini, catargul a fost realizat din oţel inoxidabil, din patru segmente demontabile, şi va avea o înălţime cuprinsă între 35 şi 40 de metri. Montajul s-a realizat pe o fundaţie din beton armat, în vârf are avea lumini de semnalizare şi avertizare aeronautică şi un troliu electric pentru ridicarea şi coborârea drapelului. Drapelul are o lungime de 12 metri şi o lăţime de 10 metri.

Liberalii constănțeni au descoperit la un an după finanțarea acestui proiect, că lucrarea nu are autorizație de construire. „Din informațiile deținute, abia acum, după ce presa a intrat pe fir, președintele CJC, Horia Țuțuianu caută de zor o firmă căreia să îi dea 18.000 lei pentru a obține, retroactiv, autorizarea acestei construcții. Acest lucru nu poate să arate decât disprețul pe care domnii ce conduc Consiliul Județean Constanța îl manifestă față de lege, reguli și norme”, susțin liberalii.
Având în vedere gravitatea unei asemenea situații, Partidul Național Liberal Constanța cere instituțiilor abilitate să demareze cercetări și să aplice legea.
În acest sens, PNL a înaintat o solicitare în data de 25.10., a.c., către Primăria Municipiului Constanța și în data de 28.10. a.c., către Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța, prin care solicită o serie de lămuriri privind autorizarea și respectarea dispozițiilor de executare a construcției - portdrapelul de la Pavilionul Expozițional Constanța.


Citește și:

Cel mai mare drapel din Dobrogea a fost înălțat aseară la Pavilionul Expozițional

Cum motivează Consiliul Judeţean Constanţa cheltuirea a 80.000 de euro pentru un catarg şi un steag? „E vorba de un monument dedicat Centenarului“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii