Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nici o sansa formatiunii infiintate de Petre Roman

ro

12 Feb, 2004 00:00 655 Marime text

Fratila si Pana, perdanti ai scenei politice

Senatorul Petre Roman urmeaza sa lanseze oficial in aceasta saptamana noua sa formatiune politica intitulata "Forta Democrata". Din noul partid ar urma sa faca parte "personalitati" cunoscute, printre care si fostii democrati constanteni Viorel Pana si Constantin Fratila.

Fiind perceput drept un pseudo-partid pentru pseudo-politicieni, Forta Democrata este creditata de oamenii politici cu sanse infime, care tind spre zero, in ceea ce priveste impunerea pe piata politica romaneasca, din pacate pentru fostul revolutionar si premier Petre Roman. Deputatul constantean Bogdan Niculescu Duvaz, fost coleg cu cei mai sus-mentionati in cadrul Partidului Democrat, considera ca "nu e simplu sa-ti faci loc pe piata noastra politica". Duvaz a afirmat ca nu intelege care este orientarea acestui partid si considera ca trebuie sa vii cu o idee politica noua si cu oameni convingatori, pentru ca politica inseamna idei si oameni. Opinia reprezentantului PSD poate fi considerata optimista, comparativ cu liberalii care considera aproape imposibil ca aceasta formatiune sa obtina pragul electoral de cinci la suta. Liberalii sunt de parere ca, mai degraba, proiectul lui Roman ar putea fi o constructie si o incercare pentru viitor. Nici membrii PRM nu dau sanse de reusita acestei structuri, parerea lor fiind aceea ca preferintele electoratului s-au stabilizat in timp. Asa cum era firesc, membrii Partidului Democrat, din ale caror randuri face parte initiatorul acestei structuri, sunt cei mai vehementi. In opinia democratilor, sansele partidului lui Roman sunt aproape nule. "E greu ca pana la jumatatea lunii aprilie sa realizeze toate cerintele cuprinse in Legea partidelor politice. Mai mult, sansele sunt aproape nule pentru ca un nou partid sa intre in consiliile judetene si locale sau in Parlament", considera membrii PD.

Senatorul Pana recunoaste ca PSD nu l-a primit

Delegatia Permanenta a PSD central, intrunita marti la Snagov, a hotarat sanctionarea unor fosti lideri si parlamentari ai organizatiei din Constanta. Conducerea centrala a PSD a mai decis, marti, modificarea componentei Delegatiei Permanente a Organizatiei judetene a PSD Constanta prin inlocuirea senatorilor Viorel Marian Pana, Dan Nicolae Rahau si a deputatilor Stefan Giuglea si Octavian Mitu cu alti membri de partid. In locul lor au fost numiti Anastasie Teodorescu si Antoanela Marin, persoane necunoscute in domeniul politic, precum si decanul Facultatii de Electromecanica din Universitatea Maritima Constanta, Lucian Balus, si Mihai Soare, primarul de Silistea. Ofensat de informatia aparuta in presa, ca urmare a declaratiilor oficialilor PSD, senatorul Pana s-a apucat sa arunce cu noroi in partidul de guvernamant, care si-a permis sa-l "excluda dintr-o structura din care nu a facut parte niciodata". Pana a precizat in cadrul unui comunicat ca, "in cursul anului trecut, si-a exprimat intentia de a se inscrie in PSD, dar discutiile si negocierile sale cu presedintele Adrian Nastase nu s-au finalizat nici pana in ziua de astazi". In aceste conditii, ne intrebam cum un lider politic local poate sa greseasca atat de flagrant, incat in cadrul unei conferinte din toamna anului trecut sa-l fi prezentat pe Pana drept vicepresedinte al organizatiei judetene, aidoma tuturor celorlalti parlamentari. Este ciudat faptul ca senatorul nu s-a mai identificat brusc cu PSD, imediat dupa numirea primarului Mazare in functia de presedinte interimar al organizatiei judetene. Cu toate acestea, Pana se incapataneaza sa afirme acum, cand cariera sa politica se apropie de finis, ca intotdeauna relatiile sale cu primarul Mazare au fost dintre cele mai bune. O fi in intentia senatorului sa spele putina, insa pare greu de crezut ca, atunci cand e vorba de decapitari, Cozmanca greseste vreodata.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii