Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Matei, felicitat de un navodarean stabilit in Italia

ro

21 Mar, 2009 02:45 1370 Marime text
navodari_italian.jpgPe mail-ul redacţiei am primit un mesaj de la Lorenzo Iulian Prundeanu, la origine din Năvodari şi stabilit cu familia în Grosseto, Italia, adresat primarului Nicolae Matei, reprezentanţilor administraţiei publice locale şi, nu în ultimul rând, foştilor săi concetăţeni.

Din dorinţa de a continua tradiţiile, obiceiurile, limba şi cultura română pe plaiurile italiene, precum şi pentru a păstra legătura cu tărâmurile natale, Lorenzo Iulian Prundeanu, împreună cu alţi co-naţionali, a înfiinţat Asociaţia de voluntariat româno-italiană „Hora Unirii" în Grosseto, Italia. El este preşedintele acestei asociaţii, constituită în septembrie 2007. În provincia Grosseto suntem în jur de 2.500 de români şi, fiind comunitatea cea mai numeroasă, avem şi multe persoane din judeţul Constanţa", ne-a spus Prundeanu. La începutul acestui an, acesta a revenit în Năvodari pentru a-şi revedea prietenii şi rudele, iar imaginea oraşului l-a impresionat în mod plăcut. „Aflându-mă în luna ianuarie, pentru o săptămână, în Năvodari, am găsit un oraş mult mai mişcător, cu o vastă tendinţă de expansiune pe toate planurile, un oraş tânăr şi curat, un oraş fără garaje printre blocuri, un oraş care are voinţa şi dorinţa de a arăta că locuitorii, de la mic la mare, pot face şi vor face totul pentru a deveni un oraş modern şi civilizat", este părerea năvodăreanului plecat de ani buni în Italia.
Prin mesajul trimis redacţiei noastre, Lorenzo Iulian Prundeanu a dorit să transmită primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, şi întregii administraţii năvodărene „cele mai bune gânduri de prietenie şi multă sănătate". Pe parcursul scurtei sale vizite la Năvodari, el a remarcat că „parcurile sunt frumoase, cu multă verdeaţă, un loc minunat pentru recreere şi plimbare". Totuşi, Lorenzo Iulian Prundeanu a sugerat administraţiei locale năvodărene să extindă spaţiile verzi prin cartiere şi pe străzi, pentru a asigura gura de oxigen atât de necesară urbei. „Mi-aş dori ca, la următoare vizită, când mă voi întoarce în Năvodari, să găsesc mai mult verde în jurul  blocurilor şi străzilor, aspect care ar da mai multă viaţă oraşului. Felicitări, locuitori ai oraşului Năvodari, pentru ceea ce aţi făcut şi veţi face ca urbea să devină o localitate cu care să ne putem mândri!", se menţionează în finalul mesajului primit la redacţie de la Lorenzo Iulian Prundeanu, preşedintele Asociaţiei româno-italiană „Hora Unirii", din Grosseto - Italia. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii