Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:50 05 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din 23 August sunt aşteptaţi să doneze sânge

ro

13 Nov, 2019 07:56 877 Marime text
 
  Centrul  Regional de Transfuzii  Sanguine  Constanța  și  Primăria 23 August  organizează,  sâmbătă 16.11.2019 între  orele  08.30- 13.30  o acțiune  de  donare de sânge.

  Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea 23 August  și localitățile  invecinate care doresc să îi  ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

  Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.   
 
 Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență  cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.

 Cu  trei  zile  înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

 În  ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

 Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sange) beneficiază la cerere de:
   -șapte tichete de masă pentru produse alimentare;
   -o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți si militari.
   -decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sange;
          
    ,,Va  așteptăm sâmbătă 16.11.2019 la Caminul Cultural, strada George Călinescu nr 46 din localitate cu un  act de  identitate  valabil, între  orele 08.30-13.30." transmite Centrul  Regional de Transfuzii  Sanguine  Constanța.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii