Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lider AUR de la Constanța, afaceri eșuate cu americani

ro

29 May, 2023 00:00 2845 Marime text
  • Anul acesta în luna martie, Dumitru Bădrăgan s-a alăturat AUR Constanța. În piața politică locală se vorbește despre o nouă candidatură a acestuia în 2024 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța
  • Bădrăgan Dumitru a preluat integral societatea Amro Consulting Development SRL București, potrivit Monitorului Oficial nr.1.891 din data de 26.04.2023
  • Societatea s-a înființat la sfârșitul anului 2018, asociat majoritar cu 90 % o companie înregistrată în SUA, New Jersey, Morristown - AMRO Consulting LLC , iar Dumitru Bădrăgan avea 10% din acțiuni
  • La cinci zile diferență, asociatul american, anunță printr-o videoconferință că se retrage din calitatea de asociat majoritar al societății nou-înființate la București
  • În martie 2019, după retragerea asociatului din SUA, avocatul Dumitru Bădrăgan devine asociat unic
  • Interesant este că durează patru ani până când Bădrăgan depune la Registrul Comerțului deciziile luate de asociații societății Amro Consulting Development SRL
  • Bădrăgan a precizat pentru ZIUA de Constanța că nu a declarat la Registrul Comerțului ieșirea din firmă a partenerului american, deoarece proiectul prin care compania ar fi trebuit să importe carnea Kosher nu ar fi funcționat niciodată
  • Ar fi luat decizia să înregistreze modificările din firmă abia anul acesta, deoarece intenționează să închidă această firmă
 
 
 
Născut pe data de 10 octombrie 1974, la Constanţa, Dumitru Bădrăgan a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Româno-Americane Bucureşti.
 
În perioada anilor 1993 - 1994, a lucrat ca reporter, iar în perioada 1996 - 1997, a fost consultant la Federaţia Sindicală Petromar Constanţa, membră a FSLI Petrom.
 
Între 1999 şi 2000, Dumitru Bădrăgan a avut funcţia de consilier juridic la societatea Tofan Pan SA, sucursala Constanţa. El a fost, de asemenea, consilier juridic la SC Unipan SRL, între anii 2000 şi 2003, şi la Centrul Zonal de Pregătire a Cadrelor în Turism Constanţa, din Ministerul Turismului, între anii 2000 şi 2001.
 
În anul 2004, are aceeaşi funcţie, la SC 2X1 Holding Cape Midia Shipyard SA Constanţa.

Devine avocat stagiar, membru al Baroului Bucureşti, în anul 2004.
 
Din anul 2007, este avocat definitiv, membru al Baroului Bucureşti. Cât priveşte activitatea politică, între 1996 şi 2000, Dumitru Bădrăgan a fost membru PD, ocupând, în diferite perioade, funcţia de secretar general al Biroului Permanent Judeţean al Organizaţiei de Tineret Constanţa, de preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret Constanţa, de secretar al Departamentului de Imagine al Biroului Permanent Naţional al Organizaţiei de Tineret.
 
Între anii 2001 şi 2004, deţine funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD Constanţa.
 
În anul 2012, devine membru al Partidului Ecologist Român şi candidează pentru şefia Consiliului Judeţean Constanţa. 
 
Ulterior intră în proiectul politic - Partidul România Unită (PRU) și este ales în funcția de președinte al Consiliului de Conducere, filiala Constanța.
 
În 2016 la alegerile locale, avocatul Dumitru Bădrăgan a fost unul dintre aspiranții la mandatul de primar al municipiului Constanța.

În toamna aceluiași an, liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, îl propunea pe Dumitru Bădrăgan, pentru Ministerul Justiției în cadrul unui Guvern „din umbră” al formațiunii politice.
 
În 2019 s-a aflat pe locul 4 pe lista PRU pentru Parlamentul European.
 
La alegerile din 2020, avocatul Dumitru Bădrăgan anunța că va candida pentru șefia CJ Constanța pe lista partidului înființat de fostul candidat la Președinție Ramona Ioana Bruynseels – RE:START România. În final nu a mai intrat în cursa electorală.
 
Potrivit portalului instanțelor, între timp politicianul a finalizat procesul de divorț început în 2020.


 
Anul acesta în luna martie, Dumitru Bădrăgan s-a alăturat AUR Constanța. În piața politică locală se vorbește despre o nouă candidatură a acestuia în 2024 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.
 
Afaceri cu americanii
 
Bădrăgan Dumitru a preluat integral societatea Amro Consulting Development SRL București, potrivit Monitorului Oficial nr.1.891 din data de 26.04.2023.
 
Societatea s-a înființat la sfârșitul anului 2018, asociat majoritar cu 90 % o companie înregistrată în SUA, New Jersey, Morristown - AMRO Consulting LLC , fără a fi precizat reprezentantul persoană fizică , iar Dumitru Bădrăgan avea 10% din acțiuni.
 
Administratorul societății este Mihai-Sorin Vasilescu.
 
Societatea a declarat că se va ocupa cu comerț cu ridicata carne și produse din carne , obiectiv care se pare că nu a fost atins și a declarat sediul la cabinetul avocatului și asociatului minoritar Dumitru Bădrăgan, respectiv str. Nerva Traian 1-3, City Business Center.
 
Capitalul social declarat este de 100.000 USD depus de asociați la data de 17.10.2018, din care capital străin 90.000 USD.
 
 
Asociatul american se retrage după 5 zile de la înființarea firmei 
 
La cinci zile diferență, pe 15.10.2023 după ce Monitorul Oficial a publicat autorizarea societății Amro Consulting Development SRL, potrivit  (Mof. 4673 / 10.12.2018 ), asociatul american, AMRO Consulting LLC SUA , anunță printr-o videoconferință că se retrage din calitatea de asociat majoritar al societății nou-înființate la București.

Tot atunci se stabilește și restituirea sumei aport la capitalul social, respectiv 90.000 USD , în limita disponibilului aflat în contul societății. Semnarea documentelor și probabil restituirea capitalului s-a făcut abia în martie 2019, potrivit hotărârii Amro Consulting Development SRL din 26.03.2019 declarată în MO abia anul acesta.
 
 
După 4 ani, Dumitru Bădrăgan operează modificările la Registrul Comerțului
 
În martie 2019, după retragerea asociatului din SUA, avocatul Dumitru Bădrăgan devine asociat unic.
 
Interesant este că durează patru ani până depune la Registrul Comerțului deciziile luate de asociații societății Amro Consulting Development SRL.
 
Asociatul majoritar AMRO Consulting LLC SUA reprezentată prin mandat de către Adam Spencer Glatzer, conform legislației românești a deținut calitatea de asociat în Amro Consulting Development SRL până la momentul publicării în Monitorul oficial a deciziilor luate în martie 2019, potrivit Monitorului Oficial din 1.891/23.04.2023.
 
Societatea Amro Consulting Development SRL București este inactivă fiscal.
 

Dumitru Bădrăgan a precizat pentru ZIUA de Constanța că nu a declarat la Registrul Comerțului ieșirea din firmă a partenerului american, deoarece proiectul prin care compania ar fi trebuit să importe carnea Kosher nu ar fi funcționat niciodată. Ar fi luat decizia să înregistreze modificările din firmă abia anul acesta, deoarece intenționează să închidă această firmă.

 

Afacerile avocatului Bădrăgan

Dumitru Bădrăgan este asociat în acest moment în societatea Amro Consulting Development SRL (2018) București și, alături de Diaconu Mihai-Bogdan în societatea Sosmylaw SRL (2022) București care se acupă de consultanță pentru afaceri.
 
Dumitru Bădrăgan a mai deținut calitatea de asociat în societățile Olimpia C.T. Grup SRL ( 2008) Constanța radiată și Euro Juridic SRL (2005) Constanța dizolvată. 

 
Bogdan Diaconu afaceri și politică
 
Bogdan Mihai Diaconu a fost initial membru PSD, apoi al Partidului Conservator. A înființat Partidul România Unită (PRU). Deși era preşedintele fondator s-a trezit exclus din propria formaţiune.
 
Rămas fără funcții politice după ce, în februarie 2017, a fost exclus din PRU, Bogdan Diaconu deține câteva afaceri. Este asociat în societățile înființate anul trecut Sosmylaw SRL (2022) București cu Dumitru Bădrăgan , Delta Discovery Trips & Tours SRL Murighiol, Tulcea, Esports TV Channel SRL , Delta BNB Tour SRL  și Balkan Nautics SRL , toate cu sediul în București.

Bogdan Mihai Diaconu mai deține calitatea de asociat și/sau administrator în Wallachian Strategic Projects SRL (2018) București , Wallachian Agriculture Projects SRL  (2018) București , Sosmydoctor SRL (2020) București, Mod Special Gym SRL (2014)  București , Karpat Adventures Team SRL  (2016) Ploiești , Influ4U Media Agency SRL (2018) București , Dea Hotels & Tours SRL  (2021) , Dea Digital Developments SRL (2020) București și doar administrază societatea din Râmnicu Vâlcea, Deamob Home Design SRL ( 2019).

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
 
Dezbatere la Constanța Reconstruim România– Programul de guvernare AUR în 15 puncte! (FOTO+VIDEO)

PRU, încotro? Liderii de filiale cer convocarea unui congres extraordinar

Incendiu Club Bamboo. Celebru avocat din Constanța reprezintă interesele clubului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii