Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:51 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum pot sprijini parlamentarii dezvoltarea mediului de afaceri? Ce spune candidatul PRU Dumitru Bădrăgan

ro

07 Dec, 2016 00:00 1584 Marime text
Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR) a profitat de campania electorală în vigoare şi a aşezat la aceeaşi masă candidaţii la alegerile parlamentare pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă mediul de afaceri şi despre cum pot sprijini viitorii parlamentari investitorii constănţeni. La Sala „Remus Opreanu“ din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa a avut loc o masă rotundă la care au fost invitaţi candidaţii tuturor partidelor politice, în speranţa că astfel vor fi puse bazele unul dialog durabil şi eficient pentru cei doi parteneri de discuţie.
 
La invitaţia celor de la UNPR au răspuns candidaţi de la mai multe partide politice, precum şi candidatul pentru camera Deputaţilor din partea Partidului România Unită Dumitru Bădrăgan. 
 
Acesta a vorbit în cadrul dezbaterii despre proiectele avute în vedere, în mandatul viitor, de partidul pe care îl reprezintă privind dezvoltarea şi sprijinirea afacerilor locale. Printre propunerile de proiecte, Bădrăgan le-a amintit pe cele ce vizează zona rurală, care ar putea deveni un important furnizor pentru mediul turistic, punctând accesarea de fonduri pentru sprijinirea agriculturii şi a asociaţiilor de producători, dezvoltarea porturilor şi a infrastructurii din regiune, dar şi sprijinirea realizării unui parc industrial în zona judeţului Constanţa, care ar putea atrage investiţii în zonă şi ar crea noi locuri de muncă.
 
„În ceea ce priveşte mediul de afaceri, în primul rând avem un punct clar în domeniul forţei de muncă, care ţine şi de modul în care reuşim să ţinem în ţară specialiştii. PRU are mai multe proiecte. Avem un proiect ce priveşte salariul minim pe economie, care să ajungă la 2.000 de lei, avem în vedere un punct în ceea ce priveşte mediul de afaceri care vizează reducerea taxelor şi a impozitării locale, care să devină predictibil legislativ, iar aceste taxe să fie cuprinse în cadrul unui birou unic. De asemenea, tot referitor la mediul de afaceri, avem în vedere promovarea investitorului român şi acordarea de ajutoare, nu către firme multinaţionale, ci către firme din România“, a declarat, în cadrul întâlnirii, candidatul Dumitru Bădrăgan.
 
Acesta a susţinut că este de acord ca între patronatele şi grupurile parlamentare care se vor forma să se semneze un parteneriat care să conducă la legi mai bune şi aplicate pe nevoile oamenilor de afaceri din România. Candidatul PRU a mai vorbit şi despre necesitatea realizării unor legi stabile, predictibile, pe baza cărora oamenii de afaceri să îşi poată realiza planurile de business.
 
Dumitru Bădrăgan a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Româno-Americane din Bucureşti. În perioada 1993 - 1994, a lucrat ca reporter, iar între 1996 şi 1997, a fost consultant la Federaţia Sindicală Petromar Constanţa, membră a FSLI Petrom. Între 1999 şi 2000, Dumitru Bădrăgan a avut funcţia de consilier juridic. Devine avocat stagiar, membru al Baroului Bucureşti, în anul 2004. Din anul 2007, este avocat definitiv, membru al Baroului Bucureşti.
 
Cât priveşte activitatea politică, Dumitru Bădrăgan este preşedintele Filialei Judeţene a Partidului România Unită, din partea căreia candidează pentru un mandat de deputat în Parlamentul României.

Ti-a placut articolul?

Comentarii