Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Conferință de presă la AUR Constanța. Suspiciunea de viol din timpul Taberei de Vară, printre subiectele analizate (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

21 Sep, 2023 14:02 1474 Marime text
Alianța pentru Unirea Românilor, filiala Constanța organizează astăzi la sediul din Constanța o conferință de presă. 

La conferință participă Dumitru Bădrăgan, Nicolae Vlahu, candidat AUR la europarlamentare și Simona Dumitrașcu, cea care a coordonat Caravana Medicala AUR in județul Constanța. 

Temele ce vor fi analizate sunt moțiunea de cenzură,măsurile fiscale, proiectul linia verde pentru Consultate și evenimentul de la Școala de Vară AUR de la Neptun-Olimp (o tânără de 17 ani a acuzat că ar fi fost victima unei agresiuni sexuale)

UPDATE: 14.00 

Dumitru Bădrăgan a precizat că astăzi este și ziua de naștere a lui George Simion ,care participă la un maraton de proteste în Capitală. 

Simona Dumitrașcu vorbește despre despre caravana medicala AUR, aceasta fiind asistent medical cu vechime 15 ani. 

La nivel județului Constanța au beneficiat de serviciile caravanei 700 de persoane. Proiectul s-a desfășurat în trei localități: Negru Vodă, Cobadin și Peștera, dar au venit și persoane din alte localități din județ

După acest eveniment, Dumitrașcu spune că astfel de caravana trebuie permanentizate. 

Vorbește în continuare Nicolae Vlahu, candidatul AUR Constanța la alegerile europarlamentare, despre moțiunea de cenzură. 

AUR a strâns 49 de semnături din cele necesare pentru depunerea moțiunii iar conducerea AUR face apel la USR să-i susțină în acest demers. 

"Măsurile fiscale ale cabinetului Ciolacu sunt antieconomice, în special zona construcțiilor și IT", mai spune Vlahu. 

Cel de-al doilea subiect este linia verde pentru Consultate, dedicata românilor din afara granitelor care vor avea la dispoziție un număr de WhatsApp și un link pe site-ul AUR pentru depunerea reclamațiilor care vor fi trimise pentru  soluționarea parlamentarilor AUR. 

Următoarele conferințe se vor desfășura în teritoriu, o dată la două săptămâni mai exact pentru a atinge problematica din fiecare localitate. Anuntul a fost făcut de Dumitru Badragan

„În ceea ce privește incidentul de la școala de vară, s-a luat la cunoștință de către organizatori despre faptul că în acea noapte a fost identificată o minoră în stare de ebriretate. Echipa de poliție a constat situația și au decis că ea să rămână peste noapte să doarmă iar a doua zi a fost predată părinților“ - a precizat Dumitru Bădrăgan. 


Bădrăgan mai spune că există o plângere care își va urma cursul firesc, însă sustine că din informațiile venite de la organizatori cei care au consumat alcool la acel eveniment nu ar fi fost membri AUR. 

Partidul nu tolerează astfel de incidente, și deși știm că acei tineri nu erau membri AUR organizația de la Ialomița a demisionat - mai spune Dumitru Bădrăgan

Tânăra de 17 ani nu este membru AUR, este simpatizant și avea acordul părinților pentru a participa la acest eveniment. 

Dumitru Bădrăgan a mai menționat că AUR cere toleranta zero pentru consum de alcool și droguri în rândul tinerilor și nu, numai. 

Bădrăgan a precizat că se vor înființa 3 organizații AUR în sud-vestul judetului Constanța. 

„Problema reală este cauza pentru care s-a ajuns la acest deficit bugetar. Suntem în fața unui fapt împlinit. Măsurile propuse de AUR la prima rectificare de buget a fost supraimpozitare a marilor antreprenori care sunt plătitori de impozit pe profit. Toți cei 100 au declarat impozit 0. dacă s-ar taxa pe cifra de afaceri a primilor 100 mari contribuabili ar fi sume destul de mari la buget“ - a precizat Nicolae Vlahu. 

Referitor la alegerile locale, AUR susține că se urmărește să promoveze oameni noi care s-au înscris în politică. 

Au început înscrierile interne pentru cei care doresc sa candideze la alegerile locale și parlamentare de anul viitor. Este vorba despre cei care vor sa candideze la locale, parlamentare. 

Se va face o selecție a acestora și pe baza programelor și proiectelor pe care aceștia le vor depune.Citește și: 

UPDATESuspiciuni de viol la tabăra de vară a AUR organizată la Neptun-Olimp. Victima, o tânără de 17 ani (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii