Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii vor o coalitie anti-Basescu!?

ro

07 Feb, 2009 02:03 1475 Marime text

PNL_Puiu_Hasotti_08.jpgConvocarea pentru perioada 20-21 martie a Congresului extraordinar al PNL începe să facă vâlvă în partid

Evenimentul ar putea aduce modificări atât în viitoarea conducere a PNL, cât şi în statutul partidului. Cu toate că voci din PNL susţineau necesitatea desemnării, la congres, a candidatului pentru alegerile prezidenţiale, lideri ai partidului sunt de altă părere.

După cum este ştiut, aripa Orban-Antonescu şi susţinătorii acesteia au în vedere unele modificări ale Statutului PNL. Printre schimbările care se preconizează în statut este şi acea privind înfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv, râvnită, se pare, de actualul vicepreşedinte, Crin Antonescu. Referitor la acest aspect, ieri, vicepreşedintele PNL, senatorul Puiu Haşotti, a confirmat public că se opune înfiinţării funcţiei respective. „Cred că în Statutul PNL trebuie modificate câteva chestiuni nesemnificative. Trebuie să avem un statut pentru partid şi nu pentru oameni, trebuie să avem un statut pentru toţi membri de partid şi nu doar pentru lideri. Mă refer aici la înfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv. Eu, unul, personal, nu sunt de acord cu crearea acestei funcţii", a declarat liderul liberal. Opoziţia sa referitoare la acest aspect a fost motivată de faptul că acea funcţie nu a existat în tradiţia partidului. „În PNL nu a existat niciodată această funcţie şi ea nu trebuie inventată doar pentru că nişte oameni doresc să candideze", a adăugat Haşotti. Cât priveşte viitoarea componenţă a Biroului Politic Naţional, liderul PNL a rămas la părerea sa: maximum 21 de persoane - un preşedinte, 10 vicepreşedinţi şi 10 membri. O eventuală dorinţă a senatorului PNL de Constanţa de a-şi prelungi mandatul de vicepreşedinte rămâne... ascunsă. El a refuzat să spună presei dacă va candida, dar a lăsat să se înţeleagă că nu este exclus să facă acest pas. „Pentru mine nu este o mare dificultate să-mi fac lobby. Sunt liderul grupului în Senat, unde sunt 28 de senatori din 26 de unităţi administrative, iar la organizaţia PNL Constanţa nu cred că este cazul să-mi fac", a afirmat vicepreşedintele PNL.

Congres fără candidat la prezidenţiale

Cu toate că preşedintele Călin Popescu Tăriceanu vroia ca la congres să se desemneze şi candidatul PNL pentru prezidenţiale, vicepreşedintele Haşotti este de altă părere. El nu exclude varianta ca cel desemnat să fie contracandidatul lui Traian Băsescu să nu deţină şi funcţia de preşedinte al partidului, cum nu neglijează şi varianta de a cumula aceste două funcţii. Însă, în opinia sa, problema nu ar trebui tranşată la congresul din martie, acest atribut revenind Consiliului Naţional al PNL. „Nu trebuie să ne grăbim. Trebuie să aşteptăm nişte studii politice, analize de piaţă politică, să vedem ce iese pe scena politică şi să vedem dacă nu putem face nişte alianţe înainte de alegerile prezidenţiale sau între cele două scrutine, să avem negocieri cu alte partide, astfel încât Traian Băsescu să piardă aceste alegeri", a menţionat liberalul.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un constantean 07 Feb, 2009 15:32 DA" BANII?? CAND NE DATI BANII???? MINCINOSILOR!!! NU MAI PUPATI NICI UN VOT DE ACUM INAINTE!!! ps: ORICUM NU CRED CA MAI ASTE NEVOIE DE PNL PE SCENA POLITICA A ROMANIEI. DEJA AVEM UN PARTID DE DREAPTA SI UNUL DE STANGA. . LA CE SA MAI RISIPIM VOTURILE SI PE VOI. . . . . . .