Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii nu-l vor pe Geoana in CSAT

ro

02 Jan, 2009 23:46 640 Marime text

După ce mai bine de doi ani liberalii au reuşit să guverneze datorită sprijinului primit de la social-democraţi, acum, aflaţi în opoziţie - practic izolaţi precujm erau democrat-liberalii în legislatura anterioară, încearcă să-i "şunteze" pe peseişti.

Concret, recenta Ordonanţă de Urgenţă adoptată de Guvern ce modifică Legea Consiliului Suprem al Apărării Ţării (CSAT) şi permite liderului PSD, Mircea Geoană, în calitate de preşedinte al Senatului, să devină vicepreşedinte al acetui for, nu este pe placul liberalilor. Parlamentarul PNL Ion Ghişă, membru al Comisiei juridice a Senatului, susţine că normativul respectiv este neconstituţional şi nu exclude posibilitatea contestării lui, de către liberali, la Curtea Constituţională a României. . "Domnul Geoană nu are ce să caute acolo. (...) Eu nu voi vota favorabil această Ordonanţă de Urgenţă în Comisia juridică. (...) Probabil, grupul parlamentar al PNL o să atace la CCR actul normativ", a declarat Ghişe.

Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea Legii CSAT, prin care preşedintele Senatului, Mircea Geoană, devine vicepreşedinte al acestei structuri, a fost publicată în Monitorul Oficial în ultima zi a anului 2008, şi a apărut ca urmare a „schimbărilor" convenite şi parfate de PSD şi PD-L în protocolul coaliţiei de guvernare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii