Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrebare adresată de Ramona Dinu (USR) ministrului Turismului - „În Mamaia şi Năvodari, turiştii au fost obligaţi să închirieze şezlonguri?“ (document)

ro

18 Sep, 2018 00:00 2718 Marime text
Nici în acest sezon estival, pe litoral nu au fost respectate regulile de igienizare a plajelor şi cele care impuneau dimensionarea zonelor destinate plajei de nisip pentru turişti. Afirmaţia aparţine senatoarei USR de Constanţa Ramona Dinu.
 
Aceasta susţine faptul că „sectoarele de plajă din staţiunile Mamaia şi Năvodari sunt exemple potrivite în acest caz, turiştii fiind, practic, obligaţi să închirieze şezlonguri. Toate aceste lucruri se întâmplă în ciuda unui cadru legal ce reglementează obligaţiile administratorilor de plaje şi, mai ales, drepturile pe care le au turiştii. Conform legii, personalul cu atribuţii de control din cadrul Ministerului Turismului ar fi trebuit să verifice aceste aspecte periodic, pe întregul sezon turistic estival”.
 
Acesta este motivul pentru care i-a adresat o întrebare ministrului Turismului, Bogdan Trif, care, în opinia senatoarei USR, a plasat turismul de pe litoral sub semnul indiferenţei. „I-am cerut să ne comunice rezultatele controalelor efectuate pe plaje, precum şi măsurile pe care le va impune pentru îmbunătăţirea condiţiilor pe litoral. I-am cerut să ne explice tuturor de ce administratorii plajelor şi-au putut continua activitatea, pe tot parcursul sezonului, chiar dacă nu au respectat reglementările în domeniu”, spune Ramona Dinu.
 
Consultaţi textul complet al întrebării adresate ministrului în secţiunea „Documente“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii