Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu Online cu candidatul PP-DD pentru Colegiul 3, Camera Deputaţilor Andrei-Răzvan Condurăţeanu - „Proiectele pe care le am nu vreau să rămână la sertar, o să mă lupt ca ele să vină în slujba cetăţeanului"

ro

09 Nov, 2012 00:00 2872 Marime text
interviuonline1.jpgDe ce doriţi să fiţi, pentru următorii patru ani, reprezentant al forului Legislativ? Sunteţi un personaj relativ nou în viaţa politică din Constanţa. Ce v-a determinat să candidaţi pentru un post de deputat?

 

Pentru că am experienţa politica îndelungată, pentru că eu consider că pot să ajut prin experienţa pe care am dobândit-o şi pentru că vreau să fac ceva pentru oameni. Consider că, fiind cameră decizională pentru majoritatea actelor normative, din Camera Deputaţilor îmi pot aduce contribuţia pe zona socială, unde am experienţă.

Ce reprezintă pentru dumneavoastră Parlamentul României?

Parlamentul reprezintă o instituţie serioasă, o instituţie care trebuie să rămână un for suprem în stat şi reprezintă locul unde fiecare dintre cei care ajung acolo pot spune ceva.

Care este diferenţa între o persoană cu drept de vot şi una fără drept de vot?

Consider că fiecare persoană poate să-şi exercite sau nu votul în funcţie de propria sa conştiinţă.

Ce reprezintă statul de drept şi statul democratic?

Statul de drept reprezintă instituţiile care trebuie să-şi facă datoria vizavi de oameni şi de stat, iar statul democratic este statul în care fiecare cetăţean poate să-şi spună punctul de vedere.

Cum caracterizaţi campaniile electorale din România?

Am participat la mai multe campanii electorale. Campaniile ar trebui făcute pe proiecte şi idei şi nu pe lupte electorale, evident urmând structura candidatului.

Consideraţi că în România există doctrine politice?

Da, consider că există doctrine politice. Fiecare partid trebuie să-şi menţină propria doctrină. PP-DD îşi propune să meargă cât mai aproape de oameni, doctrina socială.

Care consideraţi că este ponderea contribuţiei partidului politic în câştigarea alegerilor?

Ponderea puterii partidelor politice rămâne în continuare mare, dar contează ce are de spus şi candidatul.

Consideraţi că, în România, demersul parlamentar, în raport cu Guvernul şi Preşedinţia, respectă normele constituţionale?

Eu consider că, din punct de vedere constituţional, Parlamentul şi-a îndeplinit atribuţiile. În privinţa referendumului pentru suspendarea preşedintelui, personal aş fi respectat linia partidului.

Care este gradul dumneavoastră de interes real şi cum se manifestă acesta practic faţă de electorat?

În primul rând, prin programul pe care vreau să-l prezint cetăţenilor uitându-mă în ochii lor. Am proiecte pe zona socială, pentru care o să mă bat daca voi reuşi să le transform în proiecte de lege. Zona socială, zona agricolă şi fondurile europene, acestea sunt direcţiile mele de acţiune. Îmi doresc să ajutăm agricultorii să primească bani europeni fără cofinanţare, iar dacă programul va avea nevoie de cofinanţare, să intervină contribuţia statului. Voi propune înfiinţarea unei direcţii în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa prin care toţi angajaţii să fie plătiţi din bani europeni, iar aceşti funcţionari să ofere consultanţă şi consiliere pentru fiecare locuitor din mediul rural.

 

Consideraţi că dumneavoastră, în calitate de candidat şi om politic, aveţi pregătirea şi profilul necesare pentru a fi parlamentar?

Sigur că da. Mai mult decât atât, sunt în politică de 12 ani, am experienţa necesară, am lucrat într-un domeniu în care am ajutat foarte multe persoane şi de aici voi putea ajuta foarte mult.

De aţi ales să candidaţi într-un colegiu cu profil rural în judeţul Constanţa? Cât de bine cunoaşteţi realităţile Colegiului 3?

Am ales un colegiu rural pentru că este o zona cu potenţial şi cred pot fi de folos aici. Este în acelaşi timp şi o provocare. Sper să fiu cât mai convingător.

Aţi fost consilier personal al ministrului Muncii. Vă va ajuta această experienţă în activitatea parlamentară?

Atât timp cât am fost consilierul ministrului Muncii am ajutat şi am sprijinit proiectele ministerului în relaţia cu colegii din Parlament. Proiectele pe care le am nu vreau să rămână la sertar, o să mă lupt ca ele să vină în slujba cetăţeanului. Bătrânul să-şi primească pensia, cetăţeanul care trăieşte din venitul minim garantat trebuie ajutat să muncească, iar tânărul trebuie trimis să înveţe, să se pregătească.

Cum percepeţi acum, cu o lună înainte de alegeri, pulsul electoral? Cum „bate" inima electoratului, domnule Condurăţeanu?

Locuitorii Colegiului 3 au o percepţie buna faţă de PP-DD. Oamenii ne percep ca pe nişte oameni noi şi vin către nou, pentru că noi nu am fost până acum la guvernare să-i dezamăgim.

Românii îşi doresc în procent de 42,2% relansarea economică, în procent de 32,1% creşterea salariilor şi a pensiilor şi în procent de 24,1% combaterea corupţiei, birocraţiei şi criminalităţii. Fireşte că nivelul de trai nu le este indiferent românilor! Ei au nevoie de bani în plus pentru ei şi pentru familiile lor. În ce domeniu din cele enumerate vă puteţi aduce aportul în calitate de parlamentar?

Bineînţeles că în cel legat de creşterea salariilor şi a pensiilor şi aş putea contribui şi pe zona de relansare economică. Banii ar putea veni din fonduri europene. Noi cei de la PP-DD vom face tot ce este posibil pentru a contribui la accesarea cât mai multor fonduri europene.

Cu ce veniţi în faţa oamenilor? Veţi intra în „cursa promisiunilor" alături de ceilalţi candidaţi?

Nu intru în campania electorală cu promisiuni, aduc proiecte şi idei şi mă voi baza pe contactul cu cetăţeanul. Voi merge din poartă în poartă. Acţiunile megalomane sunt pentru cei cu bani.

Vă cunoaşteţi contracandidaţii? Care ar fi atuurile dumneavoastră în faţa acestora?

Îmi cunosc contracandidatul de la USL şi consider, fără a ataca pe nimeni, că un candidat trebuie să vină în faţa oamenilor şi să poată să spună ceva. Chiar mi-aş dori o dezbatere cu contracandidata mea, pe proiecte şi idei. Consider că atuurile în faţa contracandidaţilor sunt experienţa profesională, experienţa parlamentară şi cea executivă.

Ce proiecte cu impact local aţi susţine în viitorul Parlament?

Voi susţine orice proiect în folosul comunităţii locale şi a judeţului Constanţa. Deocamdată nu cunosc proiectele deja lansate şi nu vreau să mă pronunţ până nu le voi studia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii