Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:05 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ei sunt liberalii care visează la un loc în Consiliul Judeţean

ro

21 May, 2012 01:48 4227 Marime text
contracandidatipnl-DoinaCarp.jpgLista USL cu doritorii de a prinde un mandat de consilier judeţean cuprinde 45 de membri de partid din PSD, PNL şi PC. Din partea liberalilor, pe lista apar nouă persoane: Doina Eufrosinia Carp (profesor universitar), Baiazid Memiş (marinar), Dumitru Bedivan (inginer), Ioan Albu (inginer agronom), Marian Cruşoveanu (jurist), Sorin Mocianu (jurist), Eugen Silaghi (inginer agronom), Luminiţa Iuruc (jurist), Alexandru Gheorghiu (medic veterinar).

Primul pe lista candidaţilor PNL din partea USL este profesorul universitar Doina Eufrosinia Carp. Născută în anul 1951, Doina Eufrosina Carp a absolvit cursurile Facultăţii de Matematică - Mecanică a Universităţii Bucureşti, iar în 1992 - cursurile Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică a Academiei de Studii Economice Bucureşti. În anul 1979 devine cadru didactic universitar, iar in 2000 devine profesor universitar la Universitatea Maritimă Constanţa. În perioada 1998 - 2007, este prorector al Universităţii Maritime din Constanţa. Din anul 2007 şi până în 2009, ocupă funcţia de director al Centrului Naţional de Formare a Personalului din Învăţământul Preuniversitar. Este reprezentant al României în „Grupul de lucru pentru educaţia adulţilor" al Comisiei Europei şi membru al Comisiei UNESCO a României la secţiunea Educaţie. Între anii 2009 - 2010 este director general în Ministerul Educaţiei. A intrat în Partidul Naţional Liberal în 2004, devenind un an mai târziu membru al Biroului Politic Teritorial al PNL Constanta. În anul 2008, devine consilier judeţean în Consiliul Judeţean Constanţa.

contracandidatipnl-DumitruBedivan.jpg

Al doilea pe lista candidaţilor liberali este Baiazid Memiş. Acesta s-a născut pe data de 22 februarie 1962, în localitatea General Scărişoreanu. Fiind marinar de meserie, liberalul constănţean Baiazid Memiş este un afacerist de succes, fiind acţionar în mai multe societăţi. Potrivit Registrului Comerţului, afaceristul liberal este implicat în societăţile Unos - H.B., Hayat Construct, Eteks Meat Products, Eteks Distribution, Eteks Producţie, Agrofour Ovidiu, Eteks Holding şi Eteks Medical. În anul 2008, Baiazid era unul dintre susţinătorii CTV Media Group, alături de membri de bază ai PNL Constanţa, precum Gheorghe Albu, Ovidiu Sorin Cupşa, deputatul Gheorghe Dragomir, senatorul Puiu Haşotti, deputatul Mihai Lupu, Constantin Matei - consilier local şi fost director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Gabriel Monea, Viorel Adrian Stan şi Victor Secuiu.

Pe poziţia a treia pe lista candidaţilor PNL se află inginerul Dumitru Bedivan. Născut în anul 1952, Bedivan este director de investiţii în cadrul Companiei Congaz SA.

Acesta este urmat, pe locul patru, de Ioan Albu. Născut pe 17 iunie 1981, în municipiul Medgidia, Ioan Albu este inginer agronom.

Locul cinci pe lista liberalilor i-a revenit lui Marian Cruşoveanu. De meserie jurist, Marian Cruşoveanu s-a născut în anul 1981, în municipiul Constanţa.

Lista aspiranţilor PNL la un mandat de consilier judeţean continuă cu juristul Sorin Mocianu. Născut pe 3 iulie 1980, Sorin Mocianu este administratorul societăţii Cin Cin SRL. Omul de afaceri Sorin Mocianu a construit acum câţiva ani un imobil de trei etaje la o distanţă de mai puţin de un metru faţă de Geamia Hunchiar. Nemulţumiţi, reprezentanţii Cultului Musulman au formulat numeroase sesizări pe adresa Ministerului Culturii, căruia i-au cerut sprijinul pentru remedierea problemei.

contracandidatipnl-MemisBaiazid03.jpg

Sorin Mocianu este urmat de liberalul Eugen Silaghi. Născut pe 30 decembrie 1953, în comuna Brusturi, judeţul Bihor, Eugen Silaghi este inginer agronom. În februarie 2009, în urma încetării de drept a mandatului de consilier judeţean a liberalului Mihai Lupu, care a devenit deputat, Eugen Silagh a devenit consilier judeţean.

Lista candidaţilor PNL pentru Consiliul Judeţean continuă cu juristul Luminiţa Iuruc. Aceasta s-a născut pe 3 octombrie 1971, în municipiul Constanţa.

Pe poziţia nouă în listele liberalilor se află Alexandru Gheorghiu. Născut pe 6 noiembrie 1981, în municipiul Constanţa, Alexandru Gheorghiu este medic veterinar.

Ti-a placut articolul?

Comentarii