Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Economistul Dan Rahau insista pe ieftinirea transportului in comun si pentru infiintarea abonamentel

ro

31 May, 2004 00:00 646 Marime text

Candidatul PRM a continuat seria intalnirilor cu alegatorii in piata Grivita

Candidatul PRM la Primarie le-a vorbit oamenilor intalniti in piata Grivitei despre proiectele partidului privind reducerea cu 50% a unor taxe si impozite, pe care administratia ar avea cum sa le compenseze, amenajarea de noi parcuri, program de realizare a unor case modulate, ieftine, pentru tineri, precum si despre infiintarea abonamentelor pentru o zi si sapte zile pe mijloacele de transport in comun * Constantenii abordati au primit bine propunerile "Echipei Corecte" ca in oras sa existe transport gratuit pe doua linii pentru elevi, studenti, pensionari si persoane cu venituri sub trei milioane de lei

Senatorul Dan Nicolae Rahau, candidat al Partidului Romania Mare, propune electoratului constantean "Carta administratiei locale corecte". Platforma-program abordeaza pragmatic si realist, in cele zece puncte, intreg spectrul vietii sociale, economice si politice care interactioneaza cu administratia locala. Dan Rahau afirma ca masurile concrete pe care le va lua in cazul in care va iesi primar sunt menite sa relanseze rapid viata economica, sociala si culturala a orasului. "Trebuie sa facem din Constanta un oras modern si civilizat pentru locuitorii sai, prielnic oamenilor de afaceri, atractiv pentru investitori, prietenos pentru turisti. Un oras european", sustine candidatul PRM.

Dan Rahau, la cumparaturi in mijlocul cetatenilor

Candidatul PRM la Primaria Constanta, economistul Dan Rahau, s-a aflat duminica dimineata printre constantenii care isi faceau cumparaturile in piata Grivitei. Atat negustorii, cat si ceilalti oameni aflati in piata l-au recunoscut imediat si l-au abordat pentru a-si spune necazurile. "Ca de fiecare data in aceste intalniri, oamenii ridica aceleasi probleme: taxele mari si multe, impuse de administratie", sustine candidatul PRM la Primarie. Desi venise pentru a-si face cumparaturile pentru familie, candidatul PRM a discutat cu fiecare cetatean care l-a abordat despre problemele semnalate. Dan Rahau le-a vorbit oamenilor despre principalele puncte din programul de guvernare al partidului sau, pe care-l va aplica in cazul in care va deveni primar. Constantenii s-au aratat extrem de interesati de propunerile candidatului PRM si l-au asigurat de intregul lor sprijinul pe 6 iunie, la vot. Rahau i-a asigurat pe pensionari ca dupa 6 iunie, cand va deveni primar al Constantei, va avea grija de ei, precum si de alte categorii nevoiase si ca "Echipa Corecta" pe care o reprezinta vrea sa guverneze orasul, nu sa-l jefuiasca. Economistul Dan Rahau s-a pronuntat in dialogul cu cetatenii privind reducerea cu 50% a unor taxe si impozite, pe care administratia ar avea cum sa le compenseze, amenajarea de noi parcuri, program de realizare a unor case modulate ieftine pentru tineri, precum si despre infiintarea abonamentelor pentru o zi si sapte zile pe mijloacele de transport in comun. Constantenii abordati au primit bine propunerile "Echipei Corecte", ca in oras sa existe transport gratuit pe doua linii pentru elevi, studenti, pensionari si persoane cu venituri sub trei milioane de lei. In programul sau de guvernare locala, economistul Dan Rahau trateaza un intreg capitol referitor la introducerea in Constanta a unor mijloace de transport in comun nepoluante cum ar fi: tramvaie silentioase, troleibuze moderne. Modernizarea retelei de transport urmeaza sa fie precedata si de introducerea unor gratuitati. Dan Rahau este de parere ca "o reala corelare intre frecventa mijloacelor de transport in comun si nevoile de transport ale cetateanului reprezinta reteta de succes pentru un transport modern, de tip occidental, care ar rezolva, prin proceduri simple si eficace, eventualele reclamatii". Echipa PRM si economistul Dan Rahau intentioneaza sa rentabilizeze reteaua de transport in comun, iar acest aspect sa se oglindeasca prin scaderea pretului biletelor de calatorie. Pe aceasta cale, candidatul PRM se declara pentru mentinerea tramvaielor, dar propune imbunatatirea semnificativa a starii drumurilor si trotuarelor, cu precadere in cartierele marginase. (P)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii