Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doar Orban si Stavarache se infrunta pentru functia de prim-vicepresedinte al PNL

ro

21 Mar, 2009 00:05 1669 Marime text

Delegaţii la Congresul extraordinar al Partidului Naţional Liberal vor avea de ales pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al formaţiunii doar între Ludovic Orban şi Romeo Stavarache. Ceilalţi doi liberali înscrişi iniţial în cursă, Teodor Atanasiu şi Marian Petrache au renunţat ca urmare a câştigării şefiei partidului de către Crin Antonescu.


'Să-i lăsam să facă o echipă', a spus Petrache, care a amintit că Orban a fost ''sufletul campaniei electorale interne din partid'' pentru candidatura lui Crin Antonescu la preşedinţia PNL.
Atanasiu şi-a motivat gestul spunând că nu i se potriveşte această funcţie şi prin ora înaintată la care a ajuns în ziua de vineri Congresul extraordinar al PNL.
'Această funcţie a fost înfiinţată o singură dată, la congresul din 1997, când Viorel Cataramă a ţinut să-şi facă o poziţie de forţă în PNL. (...) Această funcţie nu e pentru cine se pregăteşte, ci pentru cel căruia i se potriveşte. (...) Din respect pentru liberalii din această ţară şi liberalii din această sală, o să-mi retrag candidatura', a spus Atanasiu.
El a precizat că cele două obiective ale conducerii PNL trebuie să fie câştigarea alegerilor prezidenţiale de către candidatul liberal, în faţa lui Traian Băsescu, precum şi accederea la guvernare, în urma unui scor bun la alegerile parlamentare următoare.
Congresul extraordinar al PNL a aprobat, vineri, cu o largă majoritate, modificarea statutului formaţiunii, fiind înfiinţată funcţia de prim-vicepreşedinte, poziţie la care iniţial şi-au depus candidatura Ludovic Orban, Romeo Stavarache, Teodor Atanasiu şi Marian Petrache.

Sursa: AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mastrauli 21 Mar, 2009 01:51 Libertate