Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum l-a fentat Banias pe udemeristul Palosi

ro

18 May, 2010 03:33 2285 Marime text
cap_3.jpgLiderul teritorial al UDMR Constanţa, Francisc Paloşi, urmează să discute cu ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, problema legată de neprimirea posturilor de conducere în instituţiile deconcentrate constănţene solicitate democrat-liberalilor

Chiar dacă au fost primii care au început discuţiile cu democrat-liberalii constănţeni în privinţa deconcentratelor care le revin, se pare că UDMR Constanţa este pe cale să piardă şi cele câteva posturi pe care le-a solicitat. Cel puţin asta reiese din lipsa de comunicare între cele două formaţiuni politice de la malul mării.

Au trecut aproape trei luni de când conducerea UDMR Constanţa a înaintat reprezentanţilor PDL lista cu cele câteva posturi de conducere în instituţiile deconcentrate din judeţ. La acel moment, democrat-liberalii din Biroul Permanent Judeţean au aprobat solicitările ungurilor, însă, din cauza controversei produse de neconstituţionalitatea unor Ordonanţe de Guvern - în baza cărora fuseseră instalaţi şefii deconcentratelor şi aşteptatele clarificări la statutul funcţionarilor publici - au amânat ocuparea posturilor de conducere de către UDMR. Francisc Paloşi, preşedintele teritorial al UDMR Constanţa, solicita la acel moment un post de şef de divizie în cadrul Gărzii Financiare, unde îl avea pregătit pe fiul său, Ionuţ Paloşi, postul de director adjunct al Direcţiei Apelor Dobrogea - Litoral, unde propus era Nagy Ioan, dar şi conducerea Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, pregătită pentru Indiran Logofătu. De asemenea, se solicita postul de director adjunct în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică pentru Szoke Bella şi postul de director adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Construcţii Constanţa pentru Istvan Molnar.

Aşa cum ne-a declarat Francisc Paloşi, discuţiile au fost suspendate şi liderul organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Mircea Banias, nu a mai dat niciun semn de conciliere. „De când m-a sunat şi mi-a spus că este bolnav şi nu ne putem întâlni pentru a continua negocierile nu am mai vorbit nimic. În cursul zilei de azi (n.r. ieri) am să port o discuţie cu ministrul Sănătăţii şi am să văd dacă se mai poate face ceva să ne luăm posturile. Ştiu că după 30 iunie se transferă către autorităţile locale toate spitalele, dar conducerile vor fi puse tot prin susţinerea politică", a mai adăugat Paloşi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Lumi 18 May, 2010 10:04 Oricum UDMR-istii sunt oameni cu verticalitate . Ar fii un castig sa fie numiti la conducerea deconcentratelor sau a altor unitati din Dobrogea . E jale mare unde a patruns PDL-ul . Incompetenti de mare clasa . Pacat de aceasta tara .
  • PALOSI DISPARI 18 May, 2010 07:23 La autoritatile locale UDMR nu va pune nimic. Oricum UDMR nu exista decat in proportie de 0,1%. BRAVO lui BANIAS!!