Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Darie isi face casa de vacanta la Topalu

ro

26 Jun, 2009 03:09 2159 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a emis, până în luna mai anul acesta, 174 de certificate de urbanism şi 39 de autorizaţii de construcţie, ceea ce arată că în judeţ se mai construieşte, în ciuda crizei. 

Printre persoanele cuprinse în raportul CJC privind eliberarea certificatelor de urbanism, se numără şi Nicolae Bujduveanu, care a solicitat pe 26 noiembrie 2008, un certificat de urbanism pentru dezmembrare teren intravilan Sinoe. Nicolae Bujduveanu este rudă cu americanul de origine română Traian Bujduveanu, arestat în urmă cu câteva zile pentru implicare în exportul de piese de avioane militare către Iran. Într-o ediţie anterioară arătam că Traian Bujduveanu se luptă cu administraţia locală din comuna natală şi cu Prefectura Constanţa pentru câteva pogoane de pământ la Mihai Viteazu.

Certificat de urbanism a primit şi Gabriel Horia Ţăranu, pentru dezmembrarea unui teren agricol situat în extravilanul comunei Tuzla. Gabriel Horia Ţăranu este directorul Regionalei CFR Călători Constanţa.

Printre solicitanţii cărora li s-au emis certificate de urbanism se numără şi Ioan şi Doina Tofolean, care au solicitat documentul pentru construirea unei terase acoperite şi a unei bucătării de vară, în intravilanul comunei Topalu. Aşadar, se pare că fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu simte criza, ba din contră are şi bani de investiţii.   

Conlocuitori cu familia Tofolean, pe malul Dunării, la Topalu, sunt doi constănţeni care alcătuiesc un alt cuplu cunoscut pe plan local. Este vorba despre vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie şi soţia sa, notarul Ruxandra Luminiţa Darie. Cei doi au solicitat certificatul de urbanism cu scopul construirii unei locuinţe cu trei corpuri D+P+M şi P+1+M+P, tot la Topalu. Aşadar, nici familia Darie nu simte recesiunea economică, având destule economii pentru a investi în construirea a trei corpuri de casă. Se spune de altfel, că la Topalu există un cartier rezidenţial, unde multe persoane din lumea bună a Constanţei şi-au făcut case de vacanţă.   

Şi Hristachi Ciamatu, viceprimarul din Mihai Viteazu, a solicitat eliberarea unui certificat de urbanism în vederea obţinerii autorizaţiei de construire pentru un saivan de oi şi o locuinţă de serviciu, în intravilanul comunei.

Până pe 13 mai, dintre cei enumeraţi mai sus, doar vicepreşedintele CJC Cristian Darie obţinuse autorizaţie de construire.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii