Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantinescu vrea „democratizarea Institutiei Prefectului"

ro

31 Jan, 2009 03:06 827 Marime text
Unul dintre susţinătorii promovării lui Tit Liviu Brăiloiu în funcţia de prefect a fost prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, liderul social-democrat a apreciat că înlocuirea fostului prefect „era un moment necesar şi previzibil, după cele două scrutine electorale din 2008".
„Eu, ca preşedinte al CJC, ales uninominal, m-am simţit de foarte multe ori frustrat de faptul că legea descentralizării administrative şi financiare nu s-a produs încă", a subliniat, ieri, în speach-ul rostit, după ceremonia de depunere a jurământului de către noul prefect, de Nicuşor Constantinescu. Prim-vicepreşedintele PSD Constanţa a făcut o pledoarie pentru descentralizarea în viziunea coaliţiei de guvernare, ce ar avea ca principal scop apropierea deciziei de cetăţean şi „înseamnă multe lucruri benefice".
Constantinescu a criticat faptul că, deşi, patrimonial, Spitalul Judeţean Constanţa este al CJC, directorul instituţiei este numit de ministru, iar reprezentanţi ai Consiliului Judeţean nu pot participa la procesul decizional. Prim-vicepreşedintele PSD Constanţa este încrezător că, în perioada următoare, descentralizarea se va produce întrucât ministrul Administraţiei şi Internelor este Liviu Dragnea, iar „prietenul şi colegul meu ştie cu adevărat cum trebuie realizată".  „Împreună cu noul prefect Brăiloiu, pe care-l cunosc personal, şi cu toţi primarii trebuie să democratizăm mai mult Instituţia Prefectului. Nu trebuie să o mai privim ca pe o instituţie care este bau-bau-ul judeţului, nu trebuie să ne mai sunăm unii pe alţii să ne plângem că suntem controlaţi la sânge. S-au depăşit şi exagerat politic atribuţiile. Eu şi Mazăre nu am dat niciodată dispoziţii politice vreunui director. Alţii au făcut-o şi e treaba şi răspunderea lor", a declarat prim-vicepreşedintele PSD şi preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii