Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce taină mare se ascunde? Secretariatul General al Guvernului cere UDTR banii înapoi

ro

11 Jan, 2011 00:00 2874 Marime text
Dosar_UDTR_-_sediu_udtr_str._Crisanei.jpgDupă ce trei ani la rând au oprit banii ce le-au rămas din bugetul alocat anual pentru achiziţionarea unui sediu de partid, Uniunea Democrată Turcă din România trebuie să-i returneze acum, după ce Curtea de Conturi le-a dispus acest lucru. Cu banii pe care i-au "economisit" trei ani la rând, UDTR-ul şi-a cumpărat un sediu nou în Constanţa, pe strada Crişanei.

De altfel, Secretariatul General al Guvernului a şi deschis un proces în instanţă la sfârşitul anului trecut, pe 29 decembrie, în vederea recuperării sumelor pe care uniunea ar fi trebuit să le returneze la finele fiecărui an, din 2007 până în 2009. În dosarul nr. 1726/36/2010, în care Curtea de Conturi solicită returnarea banilor, al cărui obiect vizează anumite pretenţii pe Legea 94/1992, reclamantul este Secretariatul General al Guvernului, iar pârâtul Uniunea Democrată Turcă din România.
Am încercat să-l contactăm pe liderul UDTR, Osman Fedbi, pentru a ne da detalii în legătură cu pretenţiile reclamantului, însă acesta nu a vrut să ne dea mai multe detalii, susţinând că încă nu a primit citaţia. Mai mult, nu a vrut să dezvăluie nici câţi bani a costat noul sediu pe care l-au achiziţionat. "Se poate să fie vorba despre un control al Curţii de Conturi prin care s-a evidenţiat faptul că banii rămaşi la finele anilor 2007, 2008 şi 2009 nu au mai fost returnaţi bugetului de stat, aşa cum ar fi trebuit, ci au fost păstraţi pentru ca anul trecut să putem achiziţiona un sediu de partid. Acum, se poate să ni-i ceară înapoi, am să văd exact când o să primim citaţia", a adăugat preşedintele formaţiunii politice. Cât despre suma totală care a fost strânsă din rezervele de buget, liderul UDTR nu a putut să ne dea detalii ori pentru că nu ştia, lucru care este puţin probabil, ori pentru că nu a vrut să facă publică cine ştie ce sumă imensă. Precizăm că de anul trecut a intrat în vigoare o lege potrivit căreia uniunile aparţinând minorităţilor naţionale îşi pot păstra banii ce le-au rămas din suma alocată la începutul anului pentru achiziţionarea celor necesare partidului. Precizăm că bugetul UDTR-ului pentru anul 2010 a fost de 25 de miliarde de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • HALIL OSMAN 11 Jan, 2011 00:22 IN acte a costat 250 de mii ,in realitate 190 de mii cativa tigani care au facut afacerea se feresc acum sa dea ochii cu plebea pt ca vanzatoarea tot o tganca de a lor , verisoara ,este. BINE le-ar face sa scape veciini de ei ca numai bine nu fac.