Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 22 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uniunea Democrată Turcă din România organizează la Muzeul de Artă Constanța prima manifestare culturală din această primăvară

ro

19 Mar, 2024 15:00 537 Marime text
Foto: Uniunea Democrată Turcă din România

Uniunea Democrată Turcă din România deschide seria manifestărilor culturale din această primăvară cu proiectul interetnic „Primăvara Comunitară” joi, 21 martie, ora 15.00, la Muzeul de Artă din Constanţa. Proiectul este organizat de Comisia de cultură a UDTR şi îi reuneşte pe repezentanţii minorităţilor naţionale în cadrul simpozionului „Datini şi obiceiuri de primăvară ale comunităţilor etnice din Dobrogea”.
 
În debutul simpozionului, va avea loc un recital de primăvară susţinut de prof. Alev Medgit (vioară) şi Abdula Emin Ayan, elev la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa (pian). Vor vorbi despre datinile şi obiceiurile comunităţilor etnice din care fac parte: prof. Serin Türkoğlu (UDTR), prof. Ela Ziadin (UDTTMR), Angelica Opaiţ (CE „Elpis”), Annemarie Czernak, (FDGR), prof. Teodora Carpuz (C. B. Constanţa), Claudia Artion (CRL Constanţa), şi Steliana Bajdechi (Aromâni). Muzeograful Mirela Stângă ne va introduce în atmosfera „Alexiilor”-obicei de primăvară la români.
 
Proiectul este organizat şi coordonat de preşedinta Comisiei de cultură a UDTR, prof. Serin Türkoğlu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Uniunea Democrată Turcă din România Ediția cu numărul 20 a simpozionului „Implicarea femeii turce în societatea contemporană” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii