Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:51 18 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidatul USR-PLUS, Stelian Ion cere criterii de performanță clare pentru cluburile sportive private și un nou regulament privind locurile de parcare din municipiul Constanța

ro

30 Jul, 2020 00:00 2392 Marime text
  • Candidatul USR Plus la Primăria Constanța  nu este de acord cu alocarea fără criterii de performanță bine definite a unor fonduri de la bugetul local pentru cluburile sportive private
  • Stelian Ion cere explicații și în legătură cu amenzile care se pregătesc pentru cei care parchează în oraș, pe locurile deținute de alți utilizatori
  • El a  reamintit că regulamentul parcărilor a fost anulat de magistrații de la Curtea de Apel și ca acest proiect nu vine să îndrepte aspectele semnalate de magistrați , ci din contră le complică 
  • Stelian Ion nu se retrage din compeția electorală dar  nu mai face alianță nici cu PMP nici cu Alianța Țărănistă 
 
 
Stelian Ion, candidatul USR Plus la Primăria Constanța  nu este de acord cu alocarea fără criterii de performanță bine definite a unor fonduri de la bugetul local pentru cluburile sportive private.
Ion a atras atenție asupra unui proiect care se va afla astăzi în atenția aleșilor locali municipali în cadrul ședinței ordinare de CLM .
“ Este vorba de un proiect ce are în vedere alocarea unei sume enorme pentru proiecte către cluburile private. Este vorba de suma de 4,3 milioane de euro către cluburile private. O sumă colosală față de bugetul municipalității. 
Este nevoie de bani  în alte domenii, educația spre exemplu, pentru că nu se știe ce va fi de la toamnă. Acești bani sunt aruncați pe fereastră fără să ni se explice pe ce mai exact. 
În tot acest timp, peste 11.000 de elevi din Constanța nu au acces la  săli de sport și nici măcar în timpul vacanțelor nu pot folosi curtea școlii pentru desfășurarea de activități sportive”, a spus Stelian Ion.
O altă chestiune abordată de Stelian Ion este situația parcărilor. Vă reamintim, CLM votează astăzi o HCLM prin care se stabilesc amenzi pentru neplata parcărilor sau pentru parcarea pe locurile deja rezervate de alți constănțeni. 
Stelian Ion a reamintit că regulamentul parcărilor a fost anulat de magistrații de la Curtea de Apel și ca acest proiect nu vine să îndrepte aspectele semnalate de magistrați, ci din contră le complică iar oamenii nu mai știu dacă trebuie sau nu să plătească parcarea în Constanța.
 
"Decebal Fagădău a reușit să dea peste cap această problemă a parcărilor și se vor naște pe viitor alte procese pentru că noua HCL nu stabilește o colectare corectă a taxei pentru parcare. Chiar dacă nu au primit motivarea de la Curtea de Apel, acest proiect care stabilește amenzi ar fi trebuit să vină la pachet cu un nou regulament al parcărilor" - afirmă candidatul USR - PLUS.
 

Stelian Ion nu se retrage din competiția electorală și nu mai face alianță nici cu PMP și nici cu Alianța Țărănistă 

 
În plan politic, candidatul USR Plus la Primăria Constanța că după ce a picat varianta unei alianțe cu PNL, a picat și o posibilă colaborare cu PMP Constanța. O dată pentru că electoratul USR , consideră inoportună cu alianță cu partidul condus la Constanța de Claudiu Palaz, iar în al doilea rând, PMP a dat un semnal la București că va merge singur în alegeri . Nici colaborarea cu Tudorel Chesoi, candidatul Alianței Național Țărăniste nu mai este de actualitate, însă despre acesta, Stelian Ion spune că nu are ce să-i reproșeze iar colaborarea se va concretiza cel mai probabil în viitorul Consiliu Local Municipal.
În ceea ce privește discuțiile existente între Stelian Ion și omul de afaceri, Mohammad Murad,  deputatul afirmă că acestea s-au purtat numai în contextul candidaturii sale la primăria Constanța și nu se pune problema unei retrageri în favoarea lui Murad. Ion a explicat că în calitate de viitor primar al Constanței este interesat de o conlucrare cu mediul de afaceri a cărui reprezentant exponențial este omul de afaceri libanez.
Inclus în sondajele de opinie și consiliat de un fost lider liberal, Murad nu și-a anunțat până la această dată candidatura la funcția de primar al municipiului Constanța.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gâgă 30 Jul, 2020 08:53 Performanta ca performanta, care nu stiu cat de mult ne incalzeste pe noi ca si contribuabili....dar poate in schimbul fondurilor primite, respectivele cluburi ar trebui sa faca ceva pentru comunitate, oras sau cum vreti domniile voastre sa ii spuneti....