Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegeriparlamentare2020 Candidații USR PLUS propun modernizarea căilor ferate - Trenuri de mare viteză, moderne și curate, care străbat țara de la Constanța până în cel mai îndepărtat oraș

ro

01 Dec, 2020 00:00 2001 Marime text
  • În România, viteza medie a trenurilor a ajuns la minime istorice: 44 km/h pentru pasageri și 16 km/h pentru marfă
  • Candidații Alianței USR-PLUS la alegerile parlamentare din 6 decembrie consideră că e nevoie ca politica investițională să fie reorientată de la reconstrucții-mamut, către proiectele de reparație capitală care să readucă rețeaua la parametrii constructivi și să elimine sutele de limitări de viteză
  • Nu în ultimul rând, trebuie gândită și reintegrarea sistemul de transport feroviar cu cel rutier printr-un sistem de bilete și un mers al trenurilor care să asigure transferuri între operatori și vânzări integrate de bilete

Trenuri de mare viteză, moderne și curate, care străbat țara de la Constanța până în cel mai îndepărtat oraș, este ceea ce ne dorim cu toții de mai bine de 30 de ani.
"Din păcate, în România, viteza medie a trenurilor a ajuns la minime istorice: 44 km/h pentru pasageri și 16 km/h pentru marfă. Aproape 75% din rețeaua de căi ferate necesită reparații capitale.
Trebuie să readucem călătorii pe calea ferată și pentru asta avem nevoie de trenuri la standarde europene, care pleacă și sosesc la timp. În zona marilor orașe, trenurile metropolitane sunt o alternativă viabilă la sutele de mii de mașini din trafic", susțin candidații Alianței USR-PLUS la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Aceștia consideră că e nevoie ca politica investițională să fie reorientată de la reconstrucții-mamut, care au costuri uriașe, durate de implementare de ordinul zecilor de ani și beneficii limitate (calea ferată rezultată nu este de mare viteză) către proiectele de reparație capitală care să readucă rețeaua la parametrii constructivi și să elimine sutele de limitări de viteză.
"Construcțiile noi trebuie gândite pentru beneficiu maxim per capital investit. O soluție este aceea a realizării unui mix de fonduri naționale, europene și regionale/locale pentru investiții în calea ferată. Spre exemplu pentru rețele suburbane (Brașov, Constanța, Cluj, Timișoara, Ploiești, Iași, Suceava) sau conexiuni pentru aeroporturi (București, Cluj, Brașov, Constanța, Târgu Mureș, Sibiu). Pentru a cumpăra trenuri noi vor fi folosite fondurile europene prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară.

Desigur, este inevitabilă reorganizarea CFR prin: a) cumpărarea de utilaje pentru reparații, reînnoiri și investiții „in-house”; b) reintegrarea verticală a sucursalelor și societăților (SIMC, Electrificare, Telecomunicații) care se ocupă cu infrastructura într-un singur holding; c) fonduri pentru formare și angajare de muncitori și ingineri/tehnicieni; d) reorganizarea personalului TESA; e) pachete de servicii care să atragă călătorii și trenuri noi, moderne; f) frecvențe și legăturile bune.

Nu în ultimul rând, trebuie gândită și reintegrarea sistemul de transport feroviar cu cel rutier printr-un sistem de bilete și un mers al trenurilor care să asigure transferuri între operatori și vânzări integrate de bilete.

Stimularea transportului de marfă pe calea ferată se va realiza prin: a) investiții în terminale multimodale; b) investiții în accesele și racordurile esențiale pentru marfă, care azi sunt profund limitate (de exemplu, accesul în portul Constanța)", mai susțin reprezentanții USR PLUS.

Detalii despre programul nostru privind modernizarea căilor ferate (pagina 307): https://drive.google.com/.../1nlgafu.../view
Listele de candidați ai Alianței USR-PLUS la Constanța sunt următoarele:

CAMERA DEPUTAȚILOR

1. Stelian Ion – USR
2. Cristina Rizea - PLUS
3. Dumitru Caragheorghe – USR
4. George Gima – USR
5. Florin Stoian – PLUS
6. Valentin Jalbă – USR
7. Iulian Călin – PLUS
8. Mihai Constantin – USR
9. Dumitru Paris – USR
10. Mircea Fustașu – USR
11. Alexandru Bunghez - USR
SENAT
1. Remus Negoi – USR
2. Sorin Andrei – PLUS
3. Florin Timofte – USR
4. Doina Muțiu – PLUS
5. Ramona Dinu – USR
6. Ștefan Bitoleanu – USR
7. Adrian Burlibașa – USR


Material comandat de USR PLUS Organizația Județeană Constanța
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
Cod unic de identificare: 11200021
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii