Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Basescu " Multe din angajamentele politice nu vor mai putea fi duse la indeplinire"

ro

28 Dec, 2008 19:16 680 Marime text
Chiar dacă în campania electorală în care aleşii au făcut promisiuni pentru care nu există fonduri suficiente, ieri, preşedintele Traian Băsescu le-a explicat miniştrilor noului guvern că majorarea salariului minim, a alocaţiei pentru mame, sau anularea taxei auto au şanse mari să nu mai fie puse în practică.

Prezent la o şedinţă informală a Guvernului, preşedintele Traian Băsescu, a evidenţiat că sunt mari „şanse" ca promisiunile făcute înainte de alegeri de partidele politice nu vor mai putea fi respectate, din cauza condiţiilor economice dificile. „Obiectivul meu major este ca ţara să fie gestionată corect în 2008. Multe din angajamentele politice nu vor mai putea fi duse la îndeplinire, şi de aceea guvernul va trebui să suporte, în această perioadă, critici extrem de severe", a declarat preşedintele. De asemenea, acesta a mai spus că Executivul va trebui să ia măsuri „foarte dure", inclusiv amânarea intrării în vigoare a unor măsuri pe care chiar membrii Guvernului le-au susţinut în Parlament iar el le-a promulgat.
Măsurile care au fost promise de partidele din actuala coaliţie guvernamentală în campania electorală şi care ar putea să nu mai fie puse în practică se referă la creşterea salariului minim la 600 de lei lunar începând cu 1 ianuarie 2009,  la stabilirea procentului de 85% din veniturile lunare anterioare ca alocaţie pentru mame timp de doi ani de la naştere fără nici un plafon de sumă, aplicabilă tot de la 1 ianuarie 2009, la creşterea punctului de pensie şi la anularea taxei auto.
Băsescu şi-a manifestat şi solidaritatea cu actualul guvern evidenţiind că „atâta timp cât va şti mecanismul, nu se va dezice de ele şi nici nu se va aşeza undeva pe Muntele Omu sau pe Crucea de la Caraiman să spună: uite ce rău face Guvernul ăsta!", a explicat preşedintele. Mai mult, el şi-a manifestat chiar sprijinul pentru miniştrii PSD.
O decizie oficială legată de toate aceste promisiuni fără corespondent în realitate ar putea fi luată în şedinţa Guvernului de mâine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii