Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astazi, finala pentru muftiat Iusuf Muurat se lupta cu Geafar Tuncel

ro

10 Jun, 2010 03:17 4215 Marime text
cap_4.jpgLa alegerile din 10 aprilie, pentru desemnarea noului Consiliu Sinodal (Şura-i Islam), contracandidatul actualului muftiu al Cultului Musulman, Iusuf Muurat, la alegerile de astăzi, Geafar Tuncel, nu a primit decât votul a nouă colegi de-ai săi imami din cei 57.

Astăzi, de la ora 16.00, Consiliul Sinodal se întruneşte pentru a-l vota pe noul Muftiul al Cultului Musulman, mandatat să-i reprezinte pe turci în următorii cinci ani. Cei 15 imami desemnaţi să facă parte din Şura-i Islam în urmă cu o lună au fost aleşi prin vot secret de cei 57 de imami din tot judeţul. Pentru a vedea care este popularitatea de care se bucură cel care aspiră la fotoliul de muftiu, Geafar Tuncel, am încercat să aflăm câte voturi a obţinut acesta la momentul în care s-a votat noua componenţă a Consiliului Sinodal. Am aflat că Geafar nu a luat decât 10 voturi, dintre care unul ş-i l-a dat el. Ceea ce denotă că în ciuda faptului că nu a fost dorit nici măcar în Consiliul Sinodal, Geafar Tuncel s-a încăpăţânat şi şi-a depus candidatura pentru cea mai mare funcţie la nivelul cultului musulman.

Din componenţa noului Şura-i Islam fac parte următorii imami: Onder Ablachim - Consilier de Cultură, Musledin Revin - Inspector Eparhial, Menisa Orhan, Mamut Borselim, Memet Erdal, Omer Muzafer, Talip Revan, Memis Nedret, Omer Erghin, Osman Azis, Apaz Elvis, Refi Erghiun, Ismail Tinar şi Halil Ismet - imami.

Reamintim că pentru un nou mandat de Muftiu şi-au depus candidatura actualul şef al Cultului Musulman, Iusuf Muurat şi imamul din Hârşova, Geafar Tuncel.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tatarkhan 10 Jun, 2010 22:42 @ tatarbala Tu esti musulman?!Cred ca habar nu ai ce inseamna sa fi musulman! Nu ti-este macar rusine sa vorbesti asa despre fratii tai musulmani?!GUNA! Esti un indoctrinat al politicii sioniste si anti-islamiste mondiale din momentul actual... vorbesti exact ca un sionist israelian sau ca un islamofob! Vai de capul tau de tălâmbă...Nu ai minima cultura de musulman! Macar abtinete de la comentarii prostesti! Ce este asta, lupta pentru putere si suprematie? Fratele musulman musafir in "casa" noastra nu are loc la masa? Nu il sprijina nici o majoritate pe Murat-prostul,cum nici Tuncel-violatorul nu are sprijin din partea nimanui! Astia sunt oameni demni de dispret, nu de functii ce reprezinta comunitatea! Sprijinul este doar din partea voastra, parazitii si lipitorile! Oamenii de rand nu stiu ce faceti voi acolo, si din pacate nici nu ii intereseaza. Sa va fie rusine si sa ne fie rusine ca nu va luam la pietre, Nesimtitilor! !
  • Tatarbala 10 Jun, 2010 10:55 Stati linistiti fundamentalisti, sectanti ce sunteti. Niciodata pana la Yevmil Kayame nu o sa ocupe funtia de Muftiu un taliban de-al vostru. Voi v-ati vandut valorile culturale traditionale,voi v-ati vandut pe voi insiva iar acum sunteti trimisii lui Bin Laden in Romania si UE. Afara cu tradatorii cu findamentalistii. Asa ca iar o sa aveti probleme cu Muftiul Iusuf bine va face si noi majoritatea comunitatii il sustinem.
  • Roman optimist 10 Jun, 2010 09:55 Consiliul islamic (Sura-i Islam) este o institutie cu traditie in cadrul comunitatii musulmane din Romania de la asezarea acestora aicea in urma cu cateva secole. Speram intr-o alegere justa prin care sa se continue dialogul interconfesional in spatiul dobrogean si romanesc. Sa nu uitam ca daca nu era Yusuf Murat muftiu probabil musulmanii din Romania erau azi atrasi de sectele fundamentaliste arabe extremiste. Nu e nevoie de acestea aici in Romania secolului XXI membra a UE.
  • justice 10 Jun, 2010 09:52 iusuf murat omul lui basescu votati l si votati mafia pdl
  • muslim dezolat 10 Jun, 2010 06:10 e jale mare daca la sefia cultului SURA are de ales intre doi infractori care,intr-o tara islamica ce se respecta ar fi ZBURAT de mult din cler. In tari islamice habotnice ar fi fost EXECUTATI in public. RUSINE ca in Sura nu se afla nici un imam din orasele Constanta si Medgidia.