Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dialog interreligios, la Vatican, între Muftiatul Cultului Musulman din România și Papa Francisc

ro

10 Nov, 2023 20:45 1016 Marime text

Sursa foto: Muftiatul Cultului Musulman din România



 
  • O delegație a Muftiatului Cultului Musulman din România, condusă de muftiul Muurat Iusuf, a efectuat in perioada 7 - 8 noiembrie, o vizită la Vatican, la Dicasterul pentru Dialog Interreligios al Sfântului Scaun, vizită organizată de către Nunțiatura Apostolica din Bucuresti, prilej cu care au avut loc o serie de întâlniri între reprezentanții celor două culte, potrivit Muftiatului Cultului Musulman din România. 

O delegație a Muftiatului Cultului Musulman din România, condusă de muftiul Muurat Iusuf, a efectuat in perioada 7 - 8 noiembrie, o vizită la Vatican, la Dicasterul pentru Dialog Interreligios al Sfântului Scaun, vizită organizată de către Nunțiatura Apostolica din Bucuresti, prilej cu care au avut loc o serie de întâlniri între reprezentanții celor două culte, potrivit Muftiatului Cultului Musulman din România.
 
Pe parcursul vizitei, muftiul Muurat Iusuf a avut o întrevedere cu Papa Francisc, în cadrul căreia au fost abordate teme legate de importanța religiei și a consolidării comunicării interreligioase.
 
De asemenea, a fost evidențiat modelul de dialog interreligios din România și rolul Muftiatului Cultului Musulman în promovarea diversității culturale și interreligioase.
 
A fost subliniată în timpul discuțiilor și buna colaborare care există între Muftiatul Cultului Musulman din România și Biserica Catolică și au fost inițiate discuții cu privire la o implicare comună a celor două entități în demersuri viitoare de promovare a dialogului interreligios.

Citește și
Ceremonia de dezvelire a bustului fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii